Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

60
14 Klimatsmart
Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både oset och rörandet och kan göra något kul under tiden. I den krämiga pastasåsen gömmer sig vitlök, rosmarin, butternutpumpa och vita bönor. Addera färsk spenat och parmesan – oj, så gott!

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Ingredienser

4 portioner
600 g butternutpumpa
1 förp vita bönor (à 380 g)
2 dl vispgrädde
1 finriven vitlöksklyfta
1 msk konc grönsaksfond
1 tsk torkad rosmarin
ev 2 rosmarinkvistar
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
300 g färsk pasta
2 dl kokvatten
65 g babyspenat

Till servering

finriven parmesan

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Näringsberäkninen är inkl. parmesanost.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

60

Kommentarer

Peder

2021-12-24

Barnmat? Det beror väl hur man gör 😁 vårt blev jättegott. Addade chiliflakes en extra vitlöksklyfta och dubbelt fond. Nu efter skulle det varit gott med röd paprika i

Karin

2021-12-09

Slöseri på fin pumpa då receptet inte utnyttjar dess förmåga att bära smaker, den blev mest bara soggig och smaklös. Saknade även tuggmotstånd i rätten, liksom något som stack ut smakmässigt. Vår 28 månaders parmesan räddade rätten någorlunda.

Christina

2021-11-06

Bebismat!

Näringsvärde per portion

Energi 2712 KJ / 648 kCal
Fett 30 g
Salt 1 g
Kolhydrater 72 g
Protein 19 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden