Krämig pasta med rosmarin, pumpa och vita bönor

Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både oset och rörandet och kan göra något kul under tiden. I den krämiga pastasåsen gömmer sig vitlök, rosmarin, butternutpumpa och vita bönor. Addera färsk spenat och parmesan – oj, så gott!
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2017

Ingredienser
Till servering
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsberäkninen är inkl. parmesanost.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Vad svarar du på Peders kommentar, Christina? Jag hade stjärnanis i, så gott!
Christian
2023-11-26Barnmat? Det beror väl hur man gör 😁 vårt blev jättegott. Addade chiliflakes en extra vitlöksklyfta och dubbelt fond. Nu efter skulle det varit gott med röd paprika i
Peder
2021-12-24Slöseri på fin pumpa då receptet inte utnyttjar dess förmåga att bära smaker, den blev mest bara soggig och smaklös. Saknade även tuggmotstånd i rätten, liksom något som stack ut smakmässigt. Vår 28 månaders parmesan räddade rätten någorlunda.
Karin
2021-12-09