Testa något nytt och gör pastasåsen i ugnen. Du slipper både oset och rörandet och kan göra något kul under tiden. I den krämiga pastasåsen gömmer sig vitlök, rosmarin, butternutpumpa och vita bönor. Addera färsk spenat och parmesan – oj, så gott!
Ett recept från:
Buffé
nr 1,
2017
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, kontrollera innehållet i fonden.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt. Kontrollera innehållet i fonden. Välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: välj äggfri pasta. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.
Näringsberäkninen är inkl. parmesanost.
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Annika
10/7/2020Bra recept men saknades syra. Jag pressade i lite citron på slutet, kan tänka mig att det vore gott med smulad fetaost också till serveringen. Kommer laga igen!
Kristina
3/14/2020Smidigt sätt att laga pastasås på. Riktigt gott dessutom. Hade ingen spenat, tog färsk basilika istället. Jag kommer att laga den igen.
Ann-mari
12/10/2018När/vad gör man med bönorna?
Redaktionen ICAse
12/11/2018Hej Ann-Mari! I steg 2 ska de rinna av och i steg 4 står det vad du ska göra med bönorna: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av vattnet men spara 2 dl av kokvattnet (för 4 port). Blanda detta med pumpan och bönorna. Hälsningar Michelle