Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Avokadosoppa med kräftstjärtar

Magisk avokadosoppa med mjuk och fluffig smak. Kräftstjärtarna marineras i en otroligt god sås gjord på de enkla ingredienserna vitlök, olivolja, dill och basilika. Avokadosoppan är enkel att göra och fantastisk att äta.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och kärna ur avokadorna. Mixa avokadoköttet med resten av ingredienserna till soppan. Salta och peppra. Ställ svalt.
  2. Blanda marinaden. Låt kräftstjärtarna ligga i marinaden en timme före servering.
  3. Servera soppan toppad med marinerade kräftstjärtar och droppa lite av marinaden runt om.

För alla

Läs noggrannt ingrediensförteckningen på hönsbuljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 avokador
  • 4 dl kall hönsbuljong (tärning + vatten)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 - 3 msk färskpressad citronjuice
  • salt
  • vitpeppar
Marinad
  • 1/2 dl olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad basilika
  • ca 150 g skalade kräftstjärtar eller räkor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1040 kJ / 250 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer