Avokadosoppa med kräftstjärtar

23
5
Avokadosoppa med kräftstjärtar

Magisk avokadosoppa med mjuk och fluffig smak. Kräftstjärtarna marineras i en otroligt god sås gjord på de enkla ingredienserna vitlök, olivolja, dill och basilika. Avokadosoppan är enkel att göra och fantastisk att äta.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Avokadosoppa med kräftstjärtar

Ingredienser

4 portioner
2 avokador
4 dl kall hönsbuljong (tärning + vatten)
1 vitlöksklyfta
2 - 3 msk färskpressad citronjuice
salt
vitpeppar

Marinad

1/2 dl olivolja
1 vitlöksklyfta
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad basilika
ca 150 g skalade kräftstjärtar eller räkor

För alla

Läs noggrannt ingrediensförteckningen på hönsbuljongen. I övrigt fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Ulf

2016-01-08

KASS !! Vattnig o smaklös förutom kräftstjärtarna, aldrig mer.

Carin

2014-08-14

Mycket god och uppskattad av hela familjen ! Enkel och mumsig ! Jag slå ett slag för soppor , alla varianter !!! / Carin

Britta

2014-06-01

Suveränt god och enkel att göra. Bli om möjligt ännu bättre med en dutt cayennepeppar, en klick créme fraiche, och massor med klippt kinesisk gräslök. Då är det inte nödvändigt med kräftstjärtar heller.j

Näringsvärde per portion

Energi 1040 KJ / 250 kCal
Fett 23 g
Läs mer om näringsvärden