Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkpasta med avokado

Pasta med räkor i en krämig sås av babyspenat, gul lök, mogen avokado och färskpressad citronjuice. En vinnande favorit som är både god och enkel att tillaga.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina och skala frysta räkor med skal. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skala och finhacka gul lök. Fräs lök och färsk babyspenat i olivolja i en liten kastrull ca 3 minuter. Häll på vatten och hönsbuljongtärning. Låt koka upp.
  3. Dela och kärna ur avokado. Gröp ut innehållet och lägg i koket. Ta av från värmen och mixa till en slät sås med stavmixer eller i matberedare. Tillsätt färskpressad citronjuice. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda såsen med pastan. Toppa med räkorna och gärna några spenatblad.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongtärningen. Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Ingredienser

Portioner: 1
  • 150 g frysta räkor
  • 80 g pasta
  • 1/2 liten gul lök
  • 1/2 påse färsk babyspenat (35 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vatten
  • 1/2 hönsbuljongtärning
  • 1 mogen avokado
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer