UNDER 45 MIN | Medel

Isad grön gazpacho med kungsräkor

Vill du svalka av dig med något matigt – pröva vår gröna snabblagade spanska klassiker med grillade kungsräkor. Fräscht, somrigt och enkelt!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna och skala dem.
  2. Lägg träspetten i vatten ca 10 minuter.
  3. Skala och hacka vitlöken. Skär gurkan i bitar. Dela, kärna ur och skiva chilin och avokadon. Skala och hacka löken.
  4. Mixa grönsakerna med örter, spenat och vatten. Smaksätt med vinäger, olivolja, salt och peppar.
  5. Trä upp räkorna på spetten och grilla dem ca 2 minuter på varje sida.
  6. Servera gazpachon med räkorna.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Lägg krasse eller ätbara blommor i ett istärningsfack, fyll på med vatten och frys. Lägg i soppan.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g frysta kungsräkor eller räkspett (400g motsvarar 4 vannameiräkspett)
  • 4 träspett
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gurka
  • 1/2 grön chili
  • 1 avokado
  • 1 silverlök
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka basilika
  • 65 g babyspenat
  • 3 dl vatten
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 1 dl olivolja
  • salt och peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1724 kJ / 412 kCal