Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Ljummen höstpotatissallad

Ljummen höstpotatissallad, en matig sallad med potatis, bönor, lök och babyspenat i trivsam blandning som du toppar med en syrlig dressing. Salladsdressingen får smak av citroner, dijonsenap och olja innan den vänds ner i potatissalladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skrubba och koka potatis. Häll av kokvattnet, men spara lite till dressingen. Koka blandade bönor i saltat vatten tills de är nätt och jämnt mjuka, börja med dem som tar längst tid. Färska haricots verts och vaxbönor tar ca 1 minut, sugarsnaps 1/2 minut. Häll av och spola bönorna i kallt vatten.
  2. Vispa ihop dijonsenap, finrivet skal från citron, olivolja, salt, peppar och potatisvattnet till en dressing. Skala, halvera och skär rödlök i strimlor. Skär potatisen i grova bitar. Blanda lök, potatis och bönor med babyspenat. Häll över dressingen och blanda försiktigt.
  3. Servera gärna tillsammans med lax, se receptet "Grillrökt" lax med kall gräslökssås.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g potatis (fast sort)
  • 1/2 dl kokvatten (från potatisen)
  • 400 g blandade bönor (t ex vaxbönor, haricots verts och sugarsnaps)
  • 2 msk dijonsenap
  • finrivet skal från 2 citroner
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 rödlök
  • 1 påse babyspenat (à 70 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?