Räkpasta med saffran och ärtor
Med crème fraiche och saffran är det enkelt att få en lyxig känsla mitt i veckan. Den ger en krämig konsistens och passar så bra till räkor, ärtor och pasta. Vardagslyx helt enkelt!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna penne)
250 g frysta gröna ärtor
1 gul lök
2 tsk olja
1 vitlöksklyfta
ca 1/2 g saffran
ca 1 msk tomatpuré
2 dl crème fraiche
1/2 tsk majsstärkelse
1 dl mjölk
400 g frysta skalade räkor
salt
svartpeppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2098 KJ / 502 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater64 g
Protein29 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Ingen favorit hos barnen. Frysta räkor som är smaklösa och tråkiga. Vi hoppar numer över rätter med frysta räkor när vi får det i matkassen eftersom barnen får en dålig uppfattning om hur räkor faktiskt smakar. Om jag får önska skulle frysta räkor mer sällan eller aldrig ingå i matkassen.
Sandra
2024-05-24Lättlagat och gott!
Anna
2024-05-23Tycker frysta räkor är rätt smaklösa o lätt blir sega när man värmer dom
Louise
2024-03-15