Quornpaella

Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
2
Quornpaella

Denna paella med både skaldjur och quorn är underbart fräsch. Sjud ihop ingredienserna så riset blir mjukt före du lägger ner fräst quorn, musslor, räkor och ärter. Servera din mumsiga quornpaella med syrliga citronklyftor.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 2001

Quornpaella

Ingredienser

4 portioner
400 g  frysta quornbitar
1   gul lök
3   vitlöksklyftor
2   röda paprikor
2 msk  olivolja
3 dl  långkornigt ris
1 g  saffran (1 g = 2 paket)
2 krm  paprikapulver
1 krm  kajennpeppar
8 dl  vatten
2   grönsaksbuljongtärningar
12   blåmusslor
16   räkor med skal
2 dl  frysta gröna ärtor
salt
vitpeppar

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på quornförpackningen (innehåller ägg, mjölkprotein och gluten).

Gör så här

Tips

Koktiden och vattenmängden kan variera. Om all vätska kokat
bort och riset fortfarande är hårt, tillsätt lite mer vatten. Om
riset är blött men mjukt, ta av locket och låt riset ånga 1-5 minuter.
Rätten går också bra att tillaga om man har färdigkokt ris hemma.
Uteslut då vattnet och buljongen och krydda med 1 tsk salt i stället.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Hej Emelie! Tyvärr verkar det ha smugit sig in ett fel här - som vi tack vare dig genast har justerat. Receptet är inte vegetariskt.

Redaktionen

2015-02-25

Märkligt att ha ett vegetariskt recept under Qourn där det är skalDJUR i också...

Emelie

2015-02-21

Testa liknande recept

Vardagspaella med saffran, kyckling och musslor
Betyg 4.1 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quorn med skogssvamp och spenat
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Skaldjurspaella i långpanna
Betyg 3.4 av 5.
37 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Linssoppa med fänkålsfrön och quorn
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Quornpanna med paprika
Betyg 2.9 av 5.
37 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quorn- och couscouswok
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga