Snabba kotletter med saffransrisoni | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Snabba kotletter med saffransrisoni

Ont om tid inför middagen? Prova då detta snabba recept på saftiga, tunnskivade kotletter med gyllene saffransrisoni! Koka pastan och blanda den med saffransgrädde och paprika. Låt stå under omrörning på låg värme tills det blir krämigt. Servera med stekta kotletter toppat med nyklippt krasse.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärterna.
  2. Koka risonin i rikligt med vatten enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Koka upp grädden, smula saffranet och tillsatt det och ärterna i grädden.
  4. Stek kotletterna i matfettet i en het stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra köttet.
  5. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
  6. Häll av pastavattnet och blanda pastan med saffransgrädden och paprikan. Smaka av med salt och peppar. Låt stå under omrörning på låg värme tills det blir krämigt ca 3 minuter.
  7. Servera pastan med kotletterna toppat med nyklippt krasse.

För alla

Gör glutenfri: byt ut risonin mot kokt ris eller quinoa.
Gör laktosfri: använd grädde och matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt matfett.
Gör äggfri: om risonin innehåller ägg, byt ut den mot kokt ris eller quinoa.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g gröna ärter
  • 3 dl risoni
  • 3 1/2 dl vispgrädde
  • 1/2 g hel saffran
  • ca 600 g tunnskivad kotlett
  • 1 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 röd paprika
  • 1/2 ask krasse
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2805 kJ / 672 kCal