Räkor med soltorkad tomat och saffran
Den solgula såsen får fin färg och en underbar smak av saffran. Grytan är full av goda grönsaker som zucchini och purjolök och de syrliga tomaterna balanserar upp krämigheten perfekt.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016
Ingredienser
4 portioner
900 g fast potatis
1/2 purjolök
1 zucchini
1 burk soltorkade tomater (à 135 g)
1 msk olja
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1/2 krm cayennepeppar
1 tsk rödvinsvinäger
300 g skalade räkor
1/2 kruka persilja
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2192 KJ / 524 kCal
Fett26.8 g
Salt2.71 g
Kolhydrater45.2 g
Protein20.7 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer