Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Räkor med soltorkad tomat och saffran

Den solgula såsen får fin färg och en underbar smak av saffran. Grytan är full av goda grönsaker som zucchini och purjolök och de syrliga tomaterna balanserar upp krämigheten perfekt.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2016
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och koka potatisen.
  2. Ansa, dela och skiva purjolöken och zucchinin tunt. Strimla tomaterna.
  3. Stek purjolöken och zucchinin i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, mjölk, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Vänd ner räkor och tomater. Värm men låt det inte koka. Hacka persiljan och vänd ner.
  6. Servera grytan med potatisen.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 900 g fast potatis
  • 1/2 purjolök
  • 1 zucchini
  • 1 burk soltorkade tomater (à 135 g)
  • 1 msk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 g saffran
  • 1/2 krm cayennepeppar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 300 g skalade räkor
  • 1/2 kruka persilja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2192 kJ / 524 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer