Räkor med soltorkad tomat och saffran

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
0
Räkor med soltorkad tomat och saffran

Den solgula såsen får fin färg och en underbar smak av saffran. Grytan är full av goda grönsaker som zucchini och purjolök och de syrliga tomaterna balanserar upp krämigheten perfekt.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Räkor med soltorkad tomat och saffran

Ingredienser

4 portioner
900 g fast potatis
1/2 purjolök
1 zucchini
1 burk soltorkade tomater (à 135 g)
1 msk olja
salt
peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1/2 krm cayennepeppar
1 tsk rödvinsvinäger
300 g skalade räkor
1/2 kruka persilja

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2192 KJ / 524 kCal
Fett26.8 g
Salt2.71 g
Kolhydrater45.2 g
Protein20.7 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räkpasta med sparris och soltorkade tomater
Betyg 3.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räkstuvning
Betyg 3.7 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig saffransgryta med räkor
Betyg 2.9 av 5.
300 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Räk- och paprikapasta
Betyg 3.9 av 5.
43 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med räkor och saffran
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga