Räkor med soltorkad tomat och saffran

6
0
Räkor med soltorkad tomat och saffran

Den solgula såsen får fin färg och en underbar smak av saffran. Grytan är full av goda grönsaker som zucchini och purjolök och de syrliga tomaterna balanserar upp krämigheten perfekt.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2016

Räkor med soltorkad tomat och saffran

Ingredienser

4 portioner
900 g
fast potatis
1/2
purjolök
1
zucchini
1
burk soltorkade tomater (à 135 g)
1 msk
olja
-
salt och peppar
2 dl
vispgrädde
1 dl
mjölk
1/2 g
saffran
1/2 krm
cayennepeppar
1 tsk
rödvinsvinäger
300 g
skalade räkor
1/2
kruka persilja

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot soja-, havre- eller risbaserad ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2192 KJ / 524 kCal
Fett 26.8 g
Salt 2.71 g
Kolhydrater 45.2 g
Protein 20.7 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept