Pasta med soltorkad tomat och saffran
Krämig pastarätt full av goda smaker! Med purjolök, champinjoner, soltorkade tomater, ryggbiff, grädde och saffran är det svårt att misslyckas och middagen står på bordet inom en halvtimme.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
1/2 purjolök
125 g champinjoner
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olja
ca 500 g strimlad ryggbiff
salt
peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1 krm cayennepeppar
1 tsk rödvinsvinäger
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2889 KJ / 691 kCal
Fett32 g
Salt2.53 g
Kolhydrater57 g
Protein41 g
Kommentarer
Supergott blev det, sambon höll med trots att han till en början var skeptisk till saffran i mat.. Inspirerades av Gulay och hade i lite vitt vin istället för rödvinsvinäger. Vi gjorde kyckling i ugn så istället hade jag i lite köttkrydda i såsen. :)
Ronja
2017-12-07Det här är det godaste pasta rätten jag ätit. Jag hade oxfile,hade 250 gr svamp och hade nästan 1 dl kokvatten i såsen. Istället för purjolök hade jag schalottenlök som jag stekte med svampen. Var rädd att saffranet skulle ta över men det gjorde den inte. När ni jar stekt köttet så kan man även lägga lite vatten för att lösa upp det goda. Rekomenderar varmt.
Gulay
2017-02-10