Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Pasta med soltorkad tomat och saffran

Krämig pastarätt full av goda smaker! Med purjolök, champinjoner, soltorkade tomater, ryggbiff, grädde och saffran är det svårt att misslyckas och middagen står på bordet inom en halvtimme.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 41, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva purjolöken och champinjonerna tunt. Strimla tomaterna.
  3. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik.
  4. Stek biffen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar. Sänk värmen på plattan. Rör ner grädde, mjölk, saffran, cayennepeppar och vinäger i pannan. Låt puttra ca 5 minuter.
  5. Vänd ner purjolök, svamp och tomaterna i pannan.
  6. Blanda minutbiffen med nykokt pasta och servera med ruccola.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna fusilli bucati)
  • 1/2 purjolök
  • 125 g champinjoner
  • 1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
  • 1 msk olja
  • ca 500 g strimlad ryggbiff
  • salt och peppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 g saffran
  • 1 krm cayennepeppar
  • 1 tsk rödvinsvinäger
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2889 kJ / 691 kCal