Pasta med soltorkad tomat och saffran

31
2
Pasta med soltorkad tomat och saffran

Krämig pastarätt full av goda smaker! Med purjolök, champinjoner, soltorkade tomater, ryggbiff, grädde och saffran är det svårt att misslyckas och middagen står på bordet inom en halvtimme.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2014

Pasta med soltorkad tomat och saffran

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta (gärna fusilli bucati)
1/2 purjolök
125 g champinjoner
1/2 burk soltorkade tomater (à 200 g)
1 msk olja
ca 500 g strimlad ryggbiff
salt och peppar
2 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1 krm cayennepeppar
1 tsk rödvinsvinäger
65 g rucola

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden och mjölken mot soja-, havre-, eller risbaserad ersättningsprodukt.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Ronja

2017-12-07

Supergott blev det, sambon höll med trots att han till en början var skeptisk till saffran i mat.. Inspirerades av Gulay och hade i lite vitt vin istället för rödvinsvinäger. Vi gjorde kyckling i ugn så istället hade jag i lite köttkrydda i såsen. :)

Gulay

2017-02-10

Det här är det godaste pasta rätten jag ätit. Jag hade oxfile,hade 250 gr svamp och hade nästan 1 dl kokvatten i såsen. Istället för purjolök hade jag schalottenlök som jag stekte med svampen. Var rädd att saffranet skulle ta över men det gjorde den inte. När ni jar stekt köttet så kan man även lägga lite vatten för att lösa upp det goda. Rekomenderar varmt.

Näringsvärde per portion

Energi 2889 KJ / 691 kCal
Fett 32 g
Salt 2.53 g
Kolhydrater 57 g
Protein 41 g
Läs mer om näringsvärden