Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Gula rätten med kyckling

Färg i maten gör gott för ögat. Det tycker Jenny Andersson från Stockholm som lät hösten inspirera henne till denna färglada rätt. Att den dessutom myllrar av goda smaker gör rätten än mer intressant.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skiva purjolöken tunt.
  3. Stek purjolöken i hälften av oljan i en stekpanna. Ta upp den på en tallrik. Stek kycklingen i resten av oljan. Krydda med salt och peppar.
  4. Sänk temperaturen på plattan. Rör ner grädde, mjölk och saffran i kycklingen. Låt puttra ca 5 minuter. Rör ner purjolöken
  5. Strimla tomaterna och skiva champinjonerna tunt. Blanda det med ruccola. Salta och peppra och häll över vinägern.
  6. Blanda kycklingen med den nykokta pastan och servera med salladen.

För alla:

Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd grädde och mjölk utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde och mjölk mot havre-, soja- eller risalternativ.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
  • 1/2 purjolök
  • 1 msk olja
  • ca 500 g strimlat kycklinglår
  • salt och peppar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 g saffran
  • 1 dl soltorkad tomat
  • 100 g champinjoner
  • 65 g ruccola
  • 1 tsk rödvinsvinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2392 kJ / 572 kCal