Gula rätten med kyckling
Färg i maten gör gott för ögat. Det tycker Jenny Andersson från Stockholm som lät hösten inspirera henne till denna färglada rätt. Att den dessutom myllrar av goda smaker gör rätten än mer intressant.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2012
Ingredienser
4 portioner
4 portioner pasta (gärna tagliatelle)
1/2 purjolök
1 msk olja
ca 500 g strimlat kycklinglår
salt
peppar
1 dl vispgrädde
1 dl mjölk
1/2 g saffran
1 dl soltorkad tomat
100 g champinjoner
65 g rucola
1 tsk rödvinsvinäger
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2392 KJ / 572 kCal
Fett22.5 g
Kolhydrater52.9 g
Protein35.6 g
Kommentarer
Gott recept men inget "wow" och myller av smaker! Alldeles för mycket saffransmak enligt mig. Kommer att prova rätten igen men då minska på saffranen till 25g och lägga till vitlök. Rekommenderar också att lägga i de soltorkade tomaterna och champinjonerna tillsammans med kycklingen. Toppa sen med ruccolan.
Linnéa
2012-11-10Jag kan väl inte riktigt hålla med om att den "myllrar av goda smaker", jag kände bara saffran. Spännande och annorlunda smak i mat och väldigt lättlagat.
Katarina
2012-11-08Hej Susanne! Nej, ingen tackokryddad kyckling i detta recept. Vänd dig till din butik så får de byta ut den.
Redaktionen
2012-11-08