Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Röd saffranspesto

I det här receptet på röd saffranspesto gör du din egen luxuösa och makalöst goda pesto. Allt som behövs är saffran, soltorkade tomater, parmesanost, valnötter och vitlök. Enkelt, delikat och lyxigt!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 burk portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa valnötter, soltorkade tomater, saffran och grovriven parmesan. Pressa i vitlöksklyftan.
  2. Späd med olja till önskad konsistens (använd ev oljan från de marinerade tomaterna) och peppra. Lägg i fin burk.

Tips

Peston håller sig ca 1 vecka i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 1 burk
  • ca 50 g valnötter
  • 10 marinerade soltorkad tomat
  • 1 kuvert saffran (à 0,5 g)
  • 150 g grovriven parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?