Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor med nudlar

Räkor med nudlar är en fräsch och sötsyrlig rätt med influenser från det asiatiska köket. Rätten tar mindre än 30 minuter att tillaga och innehåller bland annat lök, spansk peppar, ingefära, soja, räkor, äggnudlar och lime. En exotisk smakupplevelse utöver det vanliga!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 20, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen och spola dem därefter i kallt vatten.
  3. Skala och fi nhacka vitlök och ingefära. Dela, kärna ur och finhacka spansk peppar.
  4. Fräs hacket i oljan i en stor kastrull eller gryta. Tillsätt buljongen och koka upp.
  5. Skär broccolin i små buketter. Skala och strimla morötterna fint. Låt det koka med buljongen ca 10 minuter. Smaka av buljongen med soja för god sälta.
  6. Lägg i nudlarna och räkorna, låt det sjuda i buljongen ca 2 minuter.
  7. Skiva salladslöken tunt.
  8. Servera i portionsskålar och strö över salladslöken.
  9. Servera med limen skuren i klyftor.

För alla

Kontrollera innehållet i buljongen. Rätten är fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt ut äggnudlarna mot ris- eller glasnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 300 g äggnudlar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk färsk ingefära
  • 1 röd spansk peppar
  • 1 msk olivolja
  • 12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
  • 250 g broccoli
  • 2 morötter
  • 3 msk japansk soja
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2157 kJ / 517 kCal