Räkor med nudlar
Räkor med nudlar är en fräsch och sötsyrlig rätt med influenser från det asiatiska köket. Rätten tar mindre än 30 minuter att tillaga och innehåller bland annat lök, spansk peppar, ingefära, soja, räkor, äggnudlar och lime. En exotisk smakupplevelse utöver det vanliga!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 20 2013
Ingredienser
4 portioner
400 g skalade räkor
300 g äggnudlar
1 vitlöksklyfta
2 msk färsk ingefära
1 röd spansk peppar
1 msk olivolja
12 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
250 g broccoli
2 morötter
3 msk japansk soja
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 lime
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1902 KJ / 455 kCal
Fett8 g
Salt4.2 g
Kolhydrater63 g
Protein30 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Otroligt god
Lena
2023-11-21Enkelt och gott! Är nöjd! Hade lite mer buljong i för extra smak.
Vendela
2021-12-13