Fläskfilé Ginger med nudelsallad thaichili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfilé Ginger med nudelsallad thaichili

Ett smakrikt recept på fläskfilé Ginger med nudelsallad thaichili. Du grillar köttet och gör en asiatisk nudelsallad av nudlar, morot, paprika, sparris, vattenkastanjer och purjolök. Servera köttet med salladen och en kryddig sesamdressing.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Nudelsallad: Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola dem i kallt vatten.
  2. Skala moroten. Kärna ur paprikan. Ansa sparrisarna och skär av toppen. Spara topparna till serveringen. Häll av vattenkastanjerna. Skär morot, paprika och sparrisstjälkar i mycket tunna strimlor. Skiva vattenkastanjerna.
  3. Sesamdressing: Hacka vitlök och urkärnad chili. Blanda ingredienserna till en sötsyrlig het dressing.
  4. Grilla köttet till en innertemperatur på 68°C och låt det vila en stund.
  5. Blanda nudlarna med grönsakerna och dressingen. Rulla köttet i sesamfrön. Skär köttet i stubbar eller tunna skivor. Dela sparristopparna på längden och lägg på tallrikarna. Servera fläskfilén tillsammans med nudelsalladen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 fläskfilé Ginger
  • 2 msk sesamfrön
Nudelsallad
  • 4 port äggnudlar
  • 1 morot
  • 1 röd paprika
  • 8 mini sparrisar
  • 1 burk vattenkastanjer (à 200 g)
  • 10 cm purjolök
Sesamdressing
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd spansk peppar
  • saften av 3 lime
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 3 msk oystersås
  • 3 msk sesamolja
  • 2 tsk råsocker
  • 2 msk thailändsk fisksås
  • 1 msk hackad färsk koriander
Lägg till i inköpslistan