Rimlag med chili | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Rimlag med chili

Här följer ett recept på rimlag med chili. Vatten och salt blandas ihop med röd chili och koriander. Lägg till saft och skalet från en lime och resultatet blir en fräsch rimlag med hetta. Passar både att rimma kyckling och fisk i.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka chilin och koriandern grovt. Riv skalet från limen och pressa saften. Blanda alla ingredienser tills saltet löst sig.
  2. Rimma mellan 30 minuter och två timmar. 
  3. Skölj köttet under kallt vatten och torka av med hushållspapper före tillagning.

 

Tips

Rimlagen räcker till ca 500 g fisk eller kyckling.

Ingredienser

Portioner: 1 l
  • 1/2 röd spansk peppar
  • 1 kruka koriander
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 l vatten
  • 2 1/2 msk salt (2,5 msk motsvarar 50 g)
Lägg till i inköpslistan