Räkor i röd curry med sojabönor

13
2
Räkor i röd curry med sojabönor

En busenkel thaigryta med röd curry. Låt kokosmjölk och curry koka upp för att sedan tillsätta frysta räkor och sojabönor. Komplettera den redan härliga smaken genom att toppa med salt och lite limesaft. Servera med ris.

Skriv ut
Räkor i röd curry med sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller nudlar
400 ml
kokosmjölk
1/2 - 1 msk
röd curry
400 g
frysta räkor
250 g
frysta sojabönor
1
lime

Att ha hemma

salt

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.

Klimatanpassa

Detta recept är Klimatbra, men om du vill göra det ännu bättre, pröva att byta ut räkor mot portabellosvamp. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten och gör den dessutom till en vegansk maträtt.
Köp gärna räkor som är mervärdigsmärkta. Detta stödjer hållbart fiske och leder till ett bättre klimat. 

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

13

Kommentarer

Sofia

2020-09-06

Jag byter ut räkorna mot färdiggrillad kyckling, jättegott!

Lars

2018-07-23

När det gäller lättlagat och gott så står detta recept för en solklar femma.

Näringsvärde per portion

Energi 2601 KJ / 622 kCal
Fett 29 g
Salt 1 g
Kolhydrater 55 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept