Räkor i röd curry med sojabönor
En busenkel thaigryta med smak av grön curry. Låt den smakrika grytbasen koka upp tillsammans med morötter för att sedan tillsätta frysta räkor och sojabönor. Servera curryn med ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller nudlar
250 g morötter
1 förp grytbas grön curry (à 400 ml)
400 g frysta räkor
250 g frysta sojabönor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2239 KJ / 536 kCal
Fett19 g
Salt3 g
Kolhydrater59 g
Protein29 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Hur ska det vara? Röd curry el grön curry. Förvirrande måste jag säga. Om det inte finns sojabönor kan en ha någon annan böna.
Birgitta
2023-08-03Riktigt God smak på grytbasen! Blev väldigt bra m sojabönor och morötter till och okej med varma räkor.
Louise
2022-12-12Förvirrande om det är ett recept på räkor i röd curry när det bara är grön curry i ingredienserna
Jasmine
2022-12-05