Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Thaigryta med kyckling och ris

En krämig thaigryta är sällan fel. Dessutom inte när den går snabbt att laga - perfekt när hungriga magar väntar. Använd en thai grytbas och släng i kyckling och morötter, servera sedan rätten med fluffigt ris och ni är strax redo att äta.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 45, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina kycklingen.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3.  Tvätta och skiva morötterna.
  4. Strimla kycklingen. Stek strimlorna i oljan i en stor stekpanna krydda med salt och peppar. 
  5. Rör ner morötter, grytbas och majs med spadet i pannan och låt sjuda ca 10 minuter.
  6. Servera grytan med riset.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grytbasen.
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.
Gör äggfri: välj ris eller glas- eller risnudlar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 påse morötter (à 500 g)
  • 640 g kycklingfilé
  • 400 g thai grytbas
  • 1 burk majskorn (à 150 g)
Att ha hemma
  • 4 port ris eller nudlar
  • 1 msk olja
  • salt
  • peppar

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 2321 kJ / 559 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

ICA stoppar försäljning av barnkläder från Ronald A/S pga kvalitetsbrist som kan orsaka kvävning. Läs mer