Räkor i pesto med rostad potatis

Under denna måltid får du njuta av en krämig räkröra och rostad potatis. Räkröran gör du genom att blanda räkor med pesto och för att göra den extra krämig och god blandas den upp med crème fraiche. Tillsammans med den ugnsrostade potatisen och paprikan blir måltiden komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2016

Ingredienser
2 portioner
450 g amandinepotatis
1 röd paprika
1/2 msk olja
salt
peppar
1 förp räkor i lake (à 460 g)
1 förp majskorn (à 150 g)
1 dl crème fraiche
1 dl pesto
1 rödlök
1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2 påse rucola (à 65 g)
Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3402 KJ / 814 kCal
Fett41.4 g
Salt6.05 g
Kolhydrater69.1 g
Protein35.3 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer