Räkor i pesto med rostad potatis

128
0
Räkor i pesto med rostad potatis

Under denna måltid får du njuta av en krämig räkröra och rostad potatis. Räkröran gör du genom att blanda räkor med pesto och för att göra den extra krämig och god blandas den upp med crème fraiche. Tillsammans med den ugnsrostade potatisen och paprikan blir måltiden komplett.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 4 2016

Räkor i pesto med rostad potatis

Ingredienser

2 portioner
450 g
amandinepotatis
1
röd paprika
1/2 msk
olja
-
salt och peppar
1
förp räkor i lake (à 460 g)
1
förp majskorn (à 150 g)
1 dl
crème fraiche
1 dl
pesto
1
rödlök
1/2
ask körsbärstomater (à 250 g)
1/2
påse rucola (à 65 g)

För alla

Rätten är fri från gluten. Innehåller mjölkprotein. Läs noga ingrediensförteckningen på peston.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym (peston).

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

128

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3402 KJ / 814 kCal
Fett 41.4 g
Salt 6.05 g
Kolhydrater 69.1 g
Protein 35.3 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept