Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Smörrebröd med ägg, räkor och krasse

Smörrebröd med ägg, räkor och krasse är små, luxuösa och delikata snittar med en oklanderlig och lyxig smak. Perfekt att servera på drinkpartyt eller varför inte som förrätt.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 smörrebröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg gelatinbladet i kallt vatten ca 5 minuter.
  2. Hårdkoka äggen, skala och hacka dem.
  3. Skär hälften av askarna med krasse. Krama ur räkorna och hacka dem grovt. Vispa crème fraichen tjock.
  4. Blanda crème fraiche med ägg, räkor och krasse. Smaksätt med salt och peppar och några droppar citronsaft.
  5. Smält gelatinbladet och rör ner det i räkröran. Låt den stå i kylen minst 2 timmar.
  6. Lägg upp räkcréme fraichen på brödskivorna, forma gärna som ett ägg med en varm sked.
  7. Garnera med resten av krassen.

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 10 smörrebröd
  • 1 gelatinblad
  • 2 ägg
  • 2 askar krasse
  • 2 dl räkor
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
  • 1 citron
  • 10 skivor mörkt bröd
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer