Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkor med het saffransdipp

Saffransdipp är ett fantastiskt tillbehör till nyskalade räkor. I det här receptet har den lena saffransmajonnäsen fått sting av vitlök och kajennpeppar. Servera med rostat bröd och en klyfta citron.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll saffran i en skål. Pressa ner juicen av citronklyftan. Låt detta stå och dra någon minut. Rör ner majonnäs.
  2. Smaksätt blandningen med kajennpeppar, hackad persilja och pressad vitlök. Salta och peppra.
  3. Till servering: Servera den heta saffransdippen till skalade räkor med rostat bröd.

Tips

Saffransdippen passar även mycket väl som sås till t ex varmrökt lax, kall inkokt lax, fisksoppor och även andra typer av färska skaldjur.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 paket saffran (à 0,5 g)
  • 1 klyfta citron
  • 5 msk majonnäs
  • 1 krm kajennpeppar
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Till servering
  • räkor
  • rostat bröd
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB