Räkor med het saffransdipp

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Räkor med het saffransdipp

Saffransdipp är ett fantastiskt tillbehör till nyskalade räkor. I det här receptet har den lena saffransmajonnäsen fått sting av vitlök och kajennpeppar. Servera med rostat bröd och en klyfta citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Räkor med het saffransdipp

Ingredienser

4 portioner
1 paket saffran (à 0,5 g)
1 klyfta citron
5 msk majonnäs
1 krm kajennpeppar
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

Till servering

räkor
rostat bröd

Gör så här

Tips Saffransdippen passar även mycket väl som sås till t ex varmrökt lax, kall inkokt lax, fisksoppor och även andra typer av färska skaldjur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Indisk tomatsoppa
Betyg 3.6 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkmajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillade räkor
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Laxfärserad rödspättafilé i vitvinssås
Betyg 4.6 av 5.
17 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Skummig räksoppa med skaldjursspett
Betyg 4.1 av 5.
14 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Spättafiléer med räkor
Betyg 2.8 av 5.
13 personer har röstat
Under 30 min att tillaga