Räkor med het saffransdipp

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Räkor med het saffransdipp

Saffransdipp är ett fantastiskt tillbehör till nyskalade räkor. I det här receptet har den lena saffransmajonnäsen fått sting av vitlök och kajennpeppar. Servera med rostat bröd och en klyfta citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Räkor med het saffransdipp

Ingredienser

4 portioner
1   paket saffran (à 0,5 g)
1   klyfta citron
5 msk  majonnäs
1 krm  kajennpeppar
2 msk  hackad persilja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar

Till servering

räkor
rostat bröd

Gör så här

Tips Saffransdippen passar även mycket väl som sås till t ex varmrökt lax, kall inkokt lax, fisksoppor och även andra typer av färska skaldjur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Couscouspaella
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Saffran- och vitlöksmajonäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Krämig saffransrisotto med räkor
Betyg 4.2 av 5.
64 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Quornpaella
Betyg 2 av 5.
12 personer har röstat
Under 45 min att tillaga