Räkor med het saffransdipp

3
0
Räkor med het saffransdipp

Saffransdipp är ett fantastiskt tillbehör till nyskalade räkor. I det här receptet har den lena saffransmajonnäsen fått sting av vitlök och kajennpeppar. Servera med rostat bröd och en klyfta citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Räkor med het saffransdipp

Ingredienser

4 portioner
1 paket saffran (à 0,5 g)
1 klyfta citron
5 msk majonnäs
1 krm kajennpeppar
2 msk hackad persilja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

Till servering

räkor
rostat bröd

Gör så här

Tips Saffransdippen passar även mycket väl som sås till t ex varmrökt lax, kall inkokt lax, fisksoppor och även andra typer av färska skaldjur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer