Räkor med het saffransdipp

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
0
Räkor med het saffransdipp

Saffransdipp är ett fantastiskt tillbehör till nyskalade räkor. I det här receptet har den lena saffransmajonnäsen fått sting av vitlök och kajennpeppar. Servera med rostat bröd och en klyfta citron.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2001

Räkor med het saffransdipp

Ingredienser

4 portioner
1   paket saffran (à 0,5 g)
1   klyfta citron
5 msk  majonnäs
1 krm  kajennpeppar
2 msk  hackad persilja
1   vitlöksklyfta
salt och peppar

Till servering

räkor
rostat bröd

Gör så här

Tips Saffransdippen passar även mycket väl som sås till t ex varmrökt lax, kall inkokt lax, fisksoppor och även andra typer av färska skaldjur.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Saffran- och vitlöksmajonäs
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pumpasoppa med varm skaldjurssallad
Betyg 3.5 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Couscouspaella
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämigt tomat- och saffransris
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kanel- och sojastekta kycklingsköttbullar
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranspasta med skaldjur
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga