Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

23
0
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Säg den klassiska svenska krog som inte har toast skagen på menyn. Här tänker vi nytt och bjuder på en ännu godare variant av den festliga förrätten med en magisk majonnäs baserat på räkskal. Kompa med ett glas mousserande vitt vin för maxad lyx.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g räkor med skal (färska eller frysta, tinade)
1 minibaguette
3 msk majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4)
3 msk finskuren gräslök
1/2 tsk finrivet citronskal
2 tsk färskpressad citronjuice
80 g löjrom (alt. röd stenbitsrom eller tångkaviar)
1 krm salt

Dillolja

1 kruka dill
1 dl neutral rapsolja

Till garnering

rucola
dill

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos och mjölkprotein om lämpligt bröd används.
Innehåller ägg.

Gör så här

Tips

Gör tartaren på 200 g frysta, tinade, extra stora räkor (krama försiktigt ut överflödig vätska innan du hackar dem) och använd vanlig majonnäs (för 4 port).

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1988 KJ / 475 kCal
Fett 32 g
Salt 375 g
Kolhydrater 16 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden