Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Säg den klassiska svenska krog som inte har toast skagen på menyn. 
Här tänker vi nytt och bjuder på en ännu godare variant av den festliga förrätten med en magisk majonnäs baserat på räkskal. Kompa med ett glas mousserande vitt vin för maxad lyx.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skär brödet i tunna skivor och lägg på en bakpappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen till de fått lite färg. Låt svalna på plåten.
  3. Dillolja: Värm oljan i en liten kastrull till ca 100°C. Mixa den varma oljan och dillen (inkl stjälkarna) med salt slätt i en blender (ju starkare motor desto slätare resultat). Sila eventuellt oljan genom ett kaffefilter. Ställ i kylen.
  4. Skala räkorna (spar skalen om du väljer att göra egen Räkmajonnäs).
  5. Hacka räkorna och ställ i kylen.
  6. Blanda de hackade räkorna med 1 msk (för 4 port) av majonnäsen/räkmajonnäsen, gräslök, citronskal och – juice. Ställ i kylen fram till servering.
  7. Vid servering: Forma små runda högar av räkröran på tallrikar och platta till.
  8. Toppa tartaren med rom. Ringla över dillolja och majonnäs. 
  9. Till garnering: Garnera gärna med ruccola och dill. Servera med bröd chipsen.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Fri från laktos och mjölkprotein om lämpligt bröd används.
Innehåller ägg.

Tips

Gör tartaren på 200 g frysta, tinade, extra stora räkor (krama försiktigt ut överflödig vätska innan du hackar dem) och använd vanlig majonnäs (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g räkor med skal (färska eller frysta, tinade)
  • 1 minibaguette
  • 3 msk majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4)
  • 3 msk finskuren gräslök
  • 1/2 tsk finrivet citronskal
  • 2 tsk färskpressad citronjuice
  • 80 g löjrom (alt. röd stenbitsrom eller tångkaviar)
  • 1 krm salt
Dillolja
  • 1 kruka dill
  • 1 dl neutral rapsolja
Till garnering
  • ruccola
  • dill
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Majonnäs

5:- Rabatt

Hellmanns Real Mayonnaise 180-400 g/225 ml

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1988 kJ / 475 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept