Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Säg den klassiska svenska krog som inte har toast skagen på menyn. Här tänker vi nytt och bjuder på en ännu godare variant av den festliga förrätten med en magisk majonnäs baserat på räkskal. Kompa med ett glas mousserande vitt vin för maxad lyx.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Ingredienser
4 portioner
500 g räkor med skal (färska eller frysta, tinade)
1 minibaguette
3 msk majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4)
3 msk finskuren gräslök
1/2 tsk finrivet citronskal
2 tsk färskpressad citronjuice
80 g löjrom (alt. röd stenbitsrom eller tångkaviar)
1 krm salt
Dillolja
1 kruka dill
1 dl neutral rapsolja
1 krm salt
Till garnering
rucola
dill
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1988 KJ / 475 kCal
Fett32 g
Salt3.75 g
Kolhydrater16 g
Protein31 g
Kommentar
Det står att dilloljan ska mixas med salt, är det det kryddmåttet salt som står i övre delen till själva tartaren eller ska den också ha salt i sig?
Ulrika
2024-12-30