Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat
0
Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Säg den klassiska svenska krog som inte har toast skagen på menyn. Här tänker vi nytt och bjuder på en ännu godare variant av den festliga förrätten med en magisk majonnäs baserat på räkskal. Kompa med ett glas mousserande vitt vin för maxad lyx.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Räktartar med brödchips, dillolja och räkmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
500 g  räkor med skal (färska eller frysta, tinade)
1   minibaguette
3 msk  majonnäs eller räkmajonnäs (se länk i texten, punkt 4)
3 msk  finskuren gräslök
1/2 tsk  finrivet citronskal
2 tsk  färskpressad citronjuice
80 g  löjrom (alt. röd stenbitsrom eller tångkaviar)
1 krm  salt

Dillolja

1   kruka dill
1 dl  neutral rapsolja

Till garnering

rucola
dill

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
25 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1988 KJ / 475 kCal
Fett32 g
Salt3.75 g
Kolhydrater16 g
Protein31 g

Testa liknande recept

Toast skagen
Betyg 4.6 av 5.
61 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Klassisk skagenröra
Betyg 4.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kanapé med löjrom och citronsmetana
Betyg 4.8 av 5.
16 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pasta med örter och blommor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Petit chouxringar med jordgubbar och grädde
Betyg 2.5 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Citronmarängpaj
Betyg 4.3 av 5.
82 personer har röstat
Över 60 min att tillaga