Räksallad med ansjoviskvarg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räksallad med ansjoviskvarg

Du kan tillaga den här lättare lunchen med två läckerheter från havet; räkor och ansjovis. Spröd sallad läggs som en bädd på tallriken och täcks sedan av räkor, ägg och potatis och slutligen krämig ansjoviskvarg.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj skärgårdssalladen. Skölj och koka potatisen. Koka äggen hårda. Skala potatisen och äggen. Tärna potatisen och hacka äggen grovt. 
  2. Låt ansjovisen rinna av och hacka den. Blanda ansjovis med kvarg. Hacka gräslöken.
  3. Blanda skärgårdssalladen med potatis, ägg, räkor på ett uppläggningsfat. Strö över gräslöken. Servera med ansjoviskvarg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse färdig sallad (gärna skärgårdssallad)
  • 300 g amandinepotatis
  • 4 ägg
  • 100 g ansjovisfiléer
  • 2 dl kvarg (10 %)
  • 1/2 kruka gräslök
  • 200 g skalade räkor
Lägg till i inköpslistan