Räkor i kokosmjölk med nudlar
Ifall man snabbt vill ha en rätt på bordet och även gillar räkor, då är denna rätt perfekt! Grönsaker, ingefära och till sist räkorna får blandas med kokosmjölk och kryddor och bildar en krämig rätt som äts tillsammans med äggnudlar.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 41 2021
Ingredienser
4 portioner
4 port äggnudlar
1 msk riven ingefära
1 förp fryst wokmix (à 500 g)
1 msk rapsolja
1/2 msk curry
1 vitlöksklyfta
400 ml kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
1 burk räkor i lake (à 580 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2655 KJ / 631 kCal
Fett31 g
Salt2.4 g
Kolhydrater60 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En riktigt hit här hemma! 👍
Clara
2021-10-07Snabbt lätt och jättegott!
Marie
2020-11-22