UNDER 30 MIN | Medel

Räkor i kokosmjölk med nudlar

Ifall man snabbt vill ha en rätt på bordet och även gillar räkor, då är denna rätt perfekt! Grönsaker, ingefära och till sist räkorna får blandas med kokosmjölk och kryddor och bildar en krämig rätt som äts tillsammans med äggnudlar.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, men spola dem ej kalla.
  2. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Krydda grönsakerna med curry och ingefära. Pressa i vitlöken. 
  3. Rör i kokosmjölk och smulad buljongtärning. Sjud ca 3 minuter. 
  4. Låt räkorna rinna av.
  5. Rör ner räkorna och låt de bli varma (koka inte, då blir räkorna torra och sega).
  6. Servera grytan med nudlarna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.
Gör äggfri: byt äggnudlar mot ris- eller glasnudlar.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite färskpressad limesaft.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port äggnudlar
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 förp fryst wokmix (à 500 g)
  • 1 msk rapsolja
  • 1/2 msk curry
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 burk räkor i lake (à 580 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2655 kJ / 631 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept