Räkor i kokosmjölk med ingefära
Oj vad många härliga smaker i denna krämiga nudelgryta med räkor! Nudlar blandas med stekta grönsaker smaksatta med riven ingefära, curry och kokosmjölk. Sist, men inte minst blandas de skalade räkorna ner. Smaklig måltid!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port risnudlar
500 g wokmix
1 msk olja
1 msk riven ingefära
1/2 msk curry
400 ml kokosmjölk
1 fiskbuljongtärning
400 g skalade räkor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2542 KJ / 608 kCal
Fett28 g
Salt3 g
Kolhydrater62 g
Protein24 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Går lika bra med bulgur eller bovete. Eller vad man har hemma just då. För ännu mer matigare, 2 hackade ägg blandas i tillsammans med räkorna.
Inger
2021-08-11Man kan gärna ha i lite mer ingefära och curry för mer smak!
Emma
2020-11-15Vi körde detta med lite rester hemma. Grönsakerna blev broccoli och bambuskott. Buljongen blev grönsaks. Mindre mängd räkor. Och så la vi till rostade cashewnötter. Till hade vi glasnudlar. Så gott!
Annika
2020-01-01