Räkor i kokosmjölk med ingefära

28
2
Räkor i kokosmjölk med ingefära

Oj vad många härliga smaker i denna krämiga nudelgryta med räkor! Nudlar blandas med stekta grönsaker smaksatta med riven ingefära, curry och kokosmjölk. Sist, men inte minst blandas de skalade räkorna ner. Smaklig måltid!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 40 2019

Räkor i kokosmjölk med ingefära

Ingredienser

4 portioner
4
port risnudlar
500 g
wokmix
1 msk
olja
1 msk
riven ingefära
1/2 msk
curry
400 ml
kokosmjölk
1
fiskbuljongtärning
400 g
skalade räkor

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Smaka gärna av grytan med lite limesaft.

Vad tyckte du om receptet?

28

Kommentarer

Emma

2020-11-15

Man kan gärna ha i lite mer ingefära och curry för mer smak!

Annika

2020-01-01

Vi körde detta med lite rester hemma. Grönsakerna blev broccoli och bambuskott. Buljongen blev grönsaks. Mindre mängd räkor. Och så la vi till rostade cashewnötter. Till hade vi glasnudlar. Så gott!

Näringsvärde per portion

Energi 2542 KJ / 608 kCal
Fett 28 g
Salt 3 g
Kolhydrater 62 g
Protein 24 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept