UNDER 30 MIN | Medel

Räkor i kokosmjölk med ingefära

Oj vad många härliga smaker i denna krämiga nudelgryta med räkor! Nudlar blandas med stekta grönsaker smaksatta med riven ingefära, curry och kokosmjölk. Sist, men inte minst blandas de skalade räkorna ner. Smaklig måltid!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 40, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna om frysta används.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, men spola dem ej kalla.
  3. Stek grönsakerna i oljan i en stekpanna ca 5 minuter. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn. Krydda grönsakerna med curry och ingefära. Rör i kokosmjölk och smulad buljongtärning och sjud i 3 minuter. 
  4. Rör ner räkorna och låt dem bli varma (koka inte, då blir räkorna sega) servera med nudlarna.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Smaka gärna av grytan med lite limesaft.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port risnudlar
  • 500 g wokmix
  • 1 msk olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 msk curry
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 400 g skalade räkor

Näringsvärde
Per portion

Energi 2542 kJ / 608 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept