Vegogryta med kokosgrädde och nudlar
På mindre än en halvtimme lagar du den här smakrika och färggranna vegogrytan. Grytan får smak och hetta av färdig wokmix med grönsaker som morötter, bambuskott, bönor samt chili och vitlök. Tillsammans med quornbitar blir grytan perfekt och serveras med äggnudlar.
Ingredienser
4 portioner
1 förp quornbitar (à 300 g)
450 g wokmix (gärna spicy zanju)
400 ml kokosgrädde
4 port äggnudlar
Att ha hemma
2 tsk olja
1 dl vatten
1/2 grönsaksbuljongtärning
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2611 KJ / 630 kCal
Fett27 g
Salt2 g
Kolhydrater64 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
En bra bas för att komplettera med asiatisk kryddning av olika slag. Lite blek i original dock.
Sture
2022-04-12Snabbt, billigt, nyttigt och gott!
Gustav
2022-03-05Ska grytan vara ganska lös/rinnig?
Sara
2021-03-22Hej Sara! Ja, den blir ganska lös men om du vill ha tjockare konsistens så kan du reda den med lite majsstärkelse (se mängd på förpackningen). Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
Redaktionen
2021-03-23