Räkor i kokosmjölk med broccoli
En god vardagsrätt behöver inte vara så krånglig att göra. Broccoli och purjolök svettas ihop i en gryta innan ingefära och curry sätter smakerna. Kokosmjölken hälls över, och när de fått kokas samman hälls räkorna i under de sista minuterna. Ät ihop med ris, och njut!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 15 2024
Ingredienser
4 portioner
4 port ris
250 g broccoli
1 msk riven ingefära
1/2 purjolök (à ca 150 g)
1 msk olja
1 vitlöksklyfta
1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
1 1/2 msk kryddmix (tom kha soup)
400 g skalade frysta räkor
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2519 KJ / 603 kCal
Fett29 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein27 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag gillade den super mycket som vuxen och toppade med lite chiliflakes för att få lite hetta. Dock inget som gick hemma hos barnet då varken purjolök eller räkor är en hit.
Erika
2024-04-21Jättegott och väldigt enkelt att laga. Pressade på lite lime vid servering. Nästa gång lägger jag nog på lite hackad koriander också 👍
Sara
2024-04-14Lättlagat och gott!
Gustaf
2024-04-11