UNDER 45 MIN | Medel

Räkor i kokosmjölk med broccoli

En god vardagsrätt behöver inte vara så krånglig att göra. Broccoli och purjolök svettas ihop i en gryta innan ingefära och curry sätter smakerna. Kokosmjölken hälls över, och när de fått kokas samman hälls räkorna i under de sista minuterna. Ät ihop med ris, och njut!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 47, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Ansa och skär broccolin i små buketter. Skala och skiva stammen tunt.
  3. Skala och riv ingefäran. Ansa, skölj och skiva purjolöken.
  4. Fräs broccoli och purjolök i oljan i en gryta. Rör i ingefära och curry. Låt fräsa 1 minut och rör i kokosmjölken. Låt sjuda några minuter.
  5. Rör i de frysta räkorna. Låt de bli varma, men inte koka, då blir de torra och sega. Smaka av med pressad limesaft, salt och peppar.
  6. Servera räkorna med riset.

För alla

Kontrollera noga innehållet i currypastan.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

För en lite tjockare sås red av med 1/2 msk majsstärkelse.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris
  • 250 g broccoli
  • 1 msk riven ingefära
  • 1/2 purjolök (à ca 150 g)
  • 1 msk olja
  • 1 1/2 tsk röd currypasta eller curry (1 1/2 tsk pasta motsvarar 1/2 msk curry)
  • 1 förp kokosmjölk (à 400 ml)
  • 400 g skalade frysta räkor
  • 1 lime
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2519 kJ / 603 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept