Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Thaifisk med kokos och matvete

En snabb rätt finner du i denna "allt-i-ett"-thaifisk med kokos och matvete. Börja med att koka grön curry-grytbas och kokosmjölk med grönsaker innan du tillsätter fisk, koriander och lime. Servera fiskgrytan i soppskålar med matvete.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Halvtina fiskmixen. Skala och skär morötterna i tunna skivor. Skär broccolin i buketter. Skala broccolistammen och skär den i skivor.
  2. Koka upp grön curry grytbas och kokosmjölk i en stor kastrull eller gryta. Lägg i grönsakerna och låt koka 3–5 minuter med lock.
  3. Lägg i den halvtinade fisken och sjud i 5–7 minuter. Tillsätt koriander (hackad) och rivet skal av lime till grytan.
  4. Häll av och skölj 1 burk matvete. Fördela matvetet i soppskålar och skeda över fiskgrytan. Servera med en limeklyfta och lite koriander på toppen.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på grö curry grytbas. I övrigt är rätten fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: ersätt matvete med quinoa, ris, majs eller bönor.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 påse fiskmix (à ca 300 g)
  • 1 morötter
  • 1 broccoli
  • 1 burk grön curry grytbas (à 400 ml)
  • 1 liten burk kokosmjölk (à 165 ml)
  • 1/2 kruka koriander (hackad)
  • rivet skal av 1/2 lime
  • 1 burk matvete (à 400 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer