UNDER 30 MIN | Medel

Asiatisk fänkålssoppa med räkor på spett

Härligt god soppa med asiatiska smaker. Soppan görs på fänkål och potatis samt kokosmjölk och kryddmixen tom kah som ger den dig den asiatiska kryddningen. Servera soppan snyggt med räkor uppträdda på spett.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och hacka löken.
  2. Skala potatisen och ansa fänkålen. Skär potatis och fänkål i ca 2 cm stora bitar.
  3. Fräs lök och fänkål i oljan i en gryta eller kastrull, tillsätt potatisen och häll över kokosmjölk och vatten. Rör ner kryddmixen och smulad buljongtärning. Låt soppan koka sakta ca 20 minuter eller tills grönsakerna är mjuka.
  4. Mixa soppan slät med en mixerstav eller i en matberedare. Smaka av med salt, peppar och limesaft.
  5. Häll av räkorna och trä upp dem på spetten.
  6. Servera soppan med räkspetten.

För alla

Kontrollera noga innehållet i kryddmixen och buljongen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Det går bra att byta ut bakpotatis mot 3 st vanliga potatisar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 bakpotatis (à ca 300 g)
  • 1 fänkål (à ca 300 g)
  • 1 msk olja
  • 400 ml kokosmjölk
  • 7 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 msk tom kah soup kryddmix
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • salt
  • svartpeppar
  • 1/2 lime
  • 2 dl skalade räkor i lake
  • 8 grillspett