Glasnudelsallad med bläckfisk, räkor och limedressing

23
0
Glasnudelsallad med bläckfisk, räkor och limedressing

En fräsch och smakrik sallad på asiatiskt vis kommer här! Råvarorna glasnudlar, räkor och bläckfisk gifter sig fint med de söta, salta och syrliga smakerna från dressingen. Addera enkel sojamajo och middagen är komplett.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022

Glasnudelsallad med bläckfisk, räkor och limedressing

Ingredienser

4 portioner
4 port glasnudlar
1 förp räkor i lake (à 170 g)

Dressing

finrivet skal och saft av 1 lime
1 tsk sambal oelek
1 msk sesamfrö
2 msk olja
2 msk japansk soja
1/2 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
130 g färska alfalfagroddar

Sojamanjonnäs

2 dl majonnäs
1 1/2 msk japansk soja

Bläckfisk

300 g bläckfiskringar
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna dressingen med 1 tsk sesamolja (för 4 port).

Vad tyckte du om receptet?

23

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3052 KJ / 730 kCal
Fett 44 g
Salt 5 g
Kolhydrater 60 g
Protein 23 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden