Glasnudelsallad med bläckfisk, räkor och limedressing
En fräsch och smakrik sallad på asiatiskt vis kommer här! Råvarorna glasnudlar, räkor och bläckfisk gifter sig fint med de söta, salta och syrliga smakerna från dressingen. Addera enkel sojamajo och middagen är komplett.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2022
Ingredienser
4 portioner
4 port glasnudlar
1 förp räkor i lake (à 170 g)
Dressing
finrivet skal och saft av 1 lime
1 tsk sambal oelek
1 msk sesamfrö
2 msk olja
2 msk japansk soja
1/2 gurka
1/2 påse salladslök (à 125 g)
130 g färska alfalfagroddar
Sojamanjonnäs
2 dl majonnäs
1 1/2 msk japansk soja
Bläckfisk
300 g bläckfiskringar
1/2 msk olja
1 vitlöksklyfta
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3052 KJ / 730 kCal
Fett44 g
Salt5 g
Kolhydrater60 g
Protein23 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer