Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vietnamesisk nudelsallad med räkor

Det här är en sommarfräsch sallad med nudlar, krispiga grönsaker och saltsöt dressing med tydliga asiatiska smaker som soja och koriander.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 34, 2012
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll av lagen från räkorna och låt dem rinna av.
  2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Kärna ur paprikan. Strimla den, sockerärter, lök och pak choy.
  4. Pressa saften ur limen.
  5. Vispa ihop ingefära, pressad limesaft, rapsolja, sambal oelek och soja i en stor skål.
  6. Vänd ner nudlarna i dressingen. Hacka koriandern. Blanda ner grönsaker, räkor och koriander. Smaka av salladen med salt och peppar.

För alla

Kontrollera innehållet i nudlarna. I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Barnknepet: Vid tillagningen av den här rätten är det en del grönsaker som ska skäras så låt barnen vara med i köket och hjälpa till. Då blir det oftast roligare för dem att äta sen!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 340 g räkor i lake
  • 200 g glasnudlar
  • 1 gul paprika
  • 150 g sockerärtor
  • 1/2 knippe knipplök
  • ca 100 g pak choy
  • 1 lime
  • 1 1/2 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk rapsolja
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 1/2 msk japansk soja
  • 1/2 kruka koriander
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2252 kJ / 538 kCal