Nudlar med räkor, kokosmjölk och ingefära

Fräsch och god blir nudelgrytan med krispiga grönsaker som paprika, salladsärtor och purjolök. Smaksätt såsen med färsk ingefära, vitlök och curry och koka tillsammans med len kokosmjölk. Vänd ner glasnudlar och räkor låt allt bli varmt och servera.socker

Ingredienser
4 portioner
4 port glasnudlar
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1/2 purjolök (ca 100 - 150 g, för 4 port)
1 röd paprika
2 tsk curry
2 msk olja
400 ml kokosmjölk
150 g salladsärtor
1 1/2 tsk socker
1 lime (1 lime motsvarar 1-2 msk saft)
salt
1 förp räkor i lake (à 440 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1918 KJ / 461 kCal
Fett17 g
Salt2 g
Kolhydrater62 g
Protein12 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott. Kom ihåg att följa receptet på nudlarna. De måste vara kalla när de blandas ner i woken. Annars blir det klibbigt. Jag ökade på mängden curry, men det är upp till er egen smak om ni vill. Jag ersatte wokgrönsakerna med morötter, bambuskott, vattenkastanjer och citrongräs som vi hade hemma i skafferiet. Funkade bra.
Mats
2025-01-19Mycket god och enkel att göra. Rekommenderas!
Annica
2024-11-03Tillsatte 1 matsked japansk soya för sältan, men jättegott.
Gunnel
2022-12-01