Nudlar med räkor, kokosmjölk och ingefära
Snabblagad, fräsch och god blir nudelgrytan när grönsakerna kommer från färdigskuren grönsaksmix. Smaksätt såsen med färsk ingefära, vitlök och curry och koka tillsammans med len kokosmjölk. Servera grytan toppad med räkor.
Ingredienser
4 portioner
4 port glasnudlar
2 msk färsk riven ingefära
1 vitlöksklyfta
1 förp färsk krispig wokmix (à 300 g)
2 tsk curry
2 msk olja
400 ml kokosmjölk
1 1/2 tsk socker
1 lime (1 lime motsvarar 1-2 msk saft)
salt
1 förp räkor i lake (à 440 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1941 KJ / 467 kCal
Fett18 g
Salt2.6 g
Kolhydrater62 g
Protein11 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Mycket god och enkel att göra. Rekommenderas!
Annica
2024-11-03Tillsatte 1 matsked japansk soya för sältan, men jättegott.
Gunnel
2022-12-01Hmm hade nog smakat klart bättre med lite ris istället för nudlar de blev ju mest bara en slajmig klump. Smakerna helt ok men blir ju aldrig riktigt bra när man använder fruset...
Jonas
2022-10-10