Massamancurry med räkor och koriander

3
0
Massamancurry med räkor och koriander

Massamancurry, den lite mildare rödgula curryn från Thailand, passar perfekt ihop med räkor och koriander. Addera även lite sockerärtor och majs för extra krisp och ät sen ihop med glasnudlar. Smaklig curry önskar vi!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020

Massamancurry med räkor och koriander

Ingredienser

2 portioner
20 g
färsk koriander
1/2
förp sockerärtor (à 150 g)
400 ml
massaman curry grytbas
1
förp majskorn (à 150 g)
2
port glasnudlar
1
förp räkor i lake (à 410 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek räkorna i lite olja och pressad vitlök i någon minut och lägg sedan ner dem i grytan.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2740 KJ / 657 kCal
Fett 22 g
Salt 5.5 g
Kolhydrater 86 g
Protein 21 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept