Massamancurry med räkor och koriander
Massamancurry, den lite mildare rödgula curryn från Thailand, passar perfekt ihop med räkor och koriander. Addera även lite sockerärtor och majs för extra krisp och ät sen ihop med glasnudlar. Smaklig curry önskar vi!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020
Ingredienser
2 portioner
20 g färsk koriander
1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
400 ml massaman curry grytbas
1 förp majskorn (à 150 g)
2 port glasnudlar
1 förp räkor i lake (à 410 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2740 KJ / 657 kCal
Fett22 g
Salt5.5 g
Kolhydrater86 g
Protein21 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer