UNDER 30 MIN | Medel

Massamancurry med räkor och koriander

Massamancurry, den lite mildare rödgula curryn från Thailand, passar perfekt ihop med räkor och koriander. Addera även lite sockerärtor och majs för extra krisp och ät sen ihop med glasnudlar. Smaklig curry önskar vi!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 24, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 2 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  2. Hacka koriandern. Ansa sockerärtorna.
  3. Koka upp curryn (grytbasen) i en kastrull och lägg i sockerärtor och majs. Låt sjuda i 3 minuter.
  4. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen men spola dem inte kalla.
  5. Häll av spadet från räkorna.
  6. Lägg räkorna i curryn och låt det bli varmt. Koka inte för då blir räkorna sega.
  7. Servera currygrytan med nudlarna och strö över koriandern.

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Stek räkorna i lite olja och pressad vitlök i någon minut och lägg sedan ner dem i grytan.

Ingredienser

Portioner: 2
  • 20 g färsk koriander
  • 1/2 förp sockerärtor (à 150 g)
  • 400 ml massaman curry grytbas
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 2 port glasnudlar
  • 1 förp räkor i lake (à 410 g)

Näringsvärde
Per portion

Energi 2740 kJ / 657 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept