Massamancurry med räkor och koriander

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
0
Massamancurry med räkor och koriander

Massamancurry, den lite mildare rödgula curryn från Thailand, passar perfekt ihop med räkor och koriander. Addera även lite sockerärtor och majs för extra krisp och ät sen ihop med glasnudlar. Smaklig curry önskar vi!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 24 2020

Massamancurry med räkor och koriander

Ingredienser

2 portioner
20 g  färsk koriander
1/2   förp sockerärtor (à 150 g)
400 ml  massaman curry grytbas
1   förp majskorn (à 150 g)
2   port glasnudlar
1   förp räkor i lake (à 410 g)

För alla

Kontrollera noga innehållet i grytbasen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Stek räkorna i lite olja och pressad vitlök i någon minut och lägg sedan ner dem i grytan.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2740 KJ / 657 kCal
Fett22 g
Salt5.5 g
Kolhydrater86 g
Protein21 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Nudlar med räkor, kokosmjölk och ingefära
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Thaigryta med räkor och nudlar
Betyg 3.8 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Laxteriyaki med nudlar och sockerärtor
Betyg 4.1 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kyckling i röd curry med gröna bönor
Betyg 3.5 av 5.
181 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nudlar i kokosmjölk med tofu och lime
Betyg 1.9 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Nudelsallad med räkor och koriander
Betyg 4.1 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga