Räkomelett
En ljuvlig omelett med räkstuvning och Västerbottensost. Perfekt som matig lunch eller lättare middag. Medan omeletten gräddas kokar du ihop räkstuvningen i en kastrull och häller den sedan över omeletten. Servera gärna nylagad med en krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
Omelett
6 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
Räkstuvning
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 krm paprikapulver
2 msk majsstärkelse
1 dl riven Västerbottensost
1/2 kruka dill
200 g stora, skalade räkor
1/2 förp babyspenat (à 65 g)
salt
Till servering
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1843 KJ / 439 kCal
Fett30 g
Salt1.98 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Bästa räkomelett receptet, enkelt och smart !
Leif
2024-08-24Om man tar en skvätt grädde i omeletten istället för mjölk så blir den fastare i konsistensen. Likaså gjorde jag en bottenredning med mjöl till stuvningen, allt blev jättegott!
Anna
2023-12-27Jättegott!
Annika
2023-09-27