Räkomelett

42
6
Räkomelett

En ljuvlig omelett med räkstuvning och Västerbottensost. Perfekt som matig lunch eller lättare middag. Medan omeletten gräddas kokar du ihop räkstuvningen i en kastrull och häller den sedan över omeletten. Servera gärna nylagad med en krispig sallad.

Räkomelett

Ingredienser

4 portioner

Omelett

6 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt

Räkstuvning

2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 krm paprikapulver
2 msk majsstärkelse
1 dl riven Västerbottensost
1/2 kruka dill
200 g stora, skalade räkor
1/2 förp babyspenat (à 65 g)
salt

Till servering

sallad

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

42

Kommentarer

Christina

2022-08-07

Enkelt gott och en nostalgikick från 60-talet

Marie-louise

2022-01-09

Perverst recept. Alltihop blir en konstig soppa. Kolla recepten innan ni publicerar dem.

Melissa

2021-06-23

Det är riktigt gott😀

Näringsvärde per portion

Energi 1843 KJ / 439 kCal
Fett 30 g
Salt 1.98 g
Kolhydrater 12 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden