Räkomelett
En ljuvlig omelett med räkstuvning och Västerbottensost. Perfekt som matig lunch eller lättare middag. Medan omeletten gräddas kokar du ihop räkstuvningen i en kastrull och häller den sedan över omeletten. Servera gärna nylagad med en krispig sallad.
Ingredienser
4 portioner
Omelett
6 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
Räkstuvning
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 krm paprikapulver
2 msk majsstärkelse
1 dl riven Västerbottensost
1/2 kruka dill
200 g stora, skalade räkor
1/2 förp babyspenat (à 65 g)
salt
Till servering
sallad
För alla
Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av mjölk och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1843 KJ / 439 kCal
Fett30 g
Salt1.98 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Om man tar en skvätt grädde i omeletten istället för mjölk så blir den fastare i konsistensen. Likaså gjorde jag en bottenredning med mjöl till stuvningen, allt blev jättegott!
Anna
2023-12-27Jättegott!
Annika
2023-09-27God smak, men jag gjorde misstaget att använda potatismjöl istället för majsstärkelse så det blev lite som räkklister. Nästa gång kör jag vanlig bottenredning med mjöl så blir det toppen!
Sara
2023-08-08