Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål

3
0
Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål

Sväng ihop en somrig sallad med räkor, ägg och citronmarinerad fänkål. Med en grund på matvete blir rätten mättande och färska grönsaker som spenat och rödlök ger en fin fräschör. Syrlig citrondressing sätter pricken över i:t och får smakerna att gifta sig. Servera med frasig surdegsbaguette.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
1
bakeoff surdegsbaguette
4
ägg
4
port matvete
1
förp räkor i lake (à 580 g)
1
citron
1/2 dl
olja
-
salt och peppar
1
ask färsk dill (à 20 g)
1
fänkål
1
rödlök
65 g
babyspenat

Gör så här

För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen.
Rätten är fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd. Byt ut matvetet mot ris eller quinoa.

Tips

Gör krutonger: Skär baguetten i tärningar och stek gyllenbruna i lite smör, salta och peppra.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 2674 KJ / 642 kCal
Fett 21 g
Salt 3 g
Kolhydrater 69 g
Protein 37 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept