Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
0
Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål

Sväng ihop en somrig sallad med räkor, ägg och citronmarinerad fänkål. Med en grund på matvete blir rätten mättande och färska grönsaker som spenat och rödlök ger en fin fräschör. Syrlig citrondressing sätter pricken över i:t och får smakerna att gifta sig. Servera med frasig surdegsbaguette.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016

Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål

Ingredienser

4 portioner
1 bakeoff surdegsbaguette
4 ägg
4 port matvete
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 citron
1/2 dl olja
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 fänkål
1 rödlök
65 g babyspenat

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2674 KJ / 642 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein37 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fattoushsallad med räkor i pita
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Spaghetti med räkor och vitlökskrutonger
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap med räkor och kikärtsstomp
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räk- och äggsallad med citrondressing
Betyg 4.4 av 5.
33 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ägg- och potatishalvor med räk- och tångröra
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Enkel fisk- och skaldjurssoppa
Betyg 4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga