Räkor och ägg med citronmarinerad fänkål
Sväng ihop en somrig sallad med räkor, ägg och citronmarinerad fänkål. Med en grund på matvete blir rätten mättande och färska grönsaker som spenat och rödlök ger en fin fräschör. Syrlig citrondressing sätter pricken över i:t och får smakerna att gifta sig. Servera med frasig surdegsbaguette.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 33 2016
Ingredienser
4 portioner
1 bakeoff surdegsbaguette
4 ägg
4 port matvete
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1 citron
1/2 dl olja
salt
peppar
1 ask färsk dill (à 20 g)
1 fänkål
1 rödlök
65 g babyspenat
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2674 KJ / 642 kCal
Fett21 g
Salt3 g
Kolhydrater69 g
Protein37 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer