Småomeletter med räkstuvning

5
0
Småomeletter med räkstuvning

Bedårande småomeletter som du kan servera som lättare lunch eller på buffébordet. Den smidiga konsistensen från omeletten ackompanjeras av en gräddig och mumsig räkstuvning. Smakfullt och suveränt!

Småomeletter med räkstuvning

Ingredienser

8 portioner
4 dl mjölk
8 ägg
1 tsk salt
1 krm mald vitpeppar

Stuvning

500 g räkor med skal
3 dl vatten
2 msk smör eller margarin
2 msk vetemjöl
1 dl grädde
1 tsk salt
1/2 krm kajennpeppar
1 dl hackad dill

Gör så här

Tips

Vid tidsbrist: Grädda omelett av 6 ägg, 1 dl vatten och 1/2 tsk salt i 1 msk margarin eller smör i en stekpanna. Stjälp upp och stansa ut 8 små runda omeletter med ett glas. Lägg på ett fat. Värm 2 1/2 dl färdig, mild citronsås och blanda i 200 g djupfrysta, skalade räkor och 2 msk hackad dill. Häll såsen över omelettrundlarna och servera. (Tipstexten av avsedd för 8 port.)

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentarer