Bedårande småomeletter som du kan servera som lättare lunch eller på buffébordet. Den smidiga konsistensen från omeletten ackompanjeras av en gräddig och mumsig räkstuvning. Smakfullt och suveränt!
Ingredienser
8 portioner
4
dl
mjölk
8
ägg
1
tsk
salt
1
krm
mald vitpeppar
Stuvning
500
g
räkor med skal
3
dl
vatten
2
msk
smör eller margarin
2
msk
vetemjöl
1
dl
grädde
1
tsk
salt
1/2
krm
kajennpeppar
1
dl
hackad dill
Gör så här
Tips
Vid tidsbrist: Grädda omelett av 6 ägg, 1 dl vatten och 1/2 tsk salt i 1 msk margarin eller smör i en stekpanna. Stjälp upp och stansa ut 8 små runda omeletter med ett glas. Lägg på ett fat.
Värm 2 1/2 dl färdig, mild citronsås och blanda i 200 g djupfrysta, skalade räkor och 2 msk hackad dill. Häll såsen över omelettrundlarna och servera. (Tipstexten av avsedd för 8 port.)
Kommentarer