UNDER 60 MIN | Medel

Omelettrulle med räkor och färskost

Gör en stor omelett i ugnen. Fyll med krämig färskost, räkor och dill. Rulla ihop och skär i lagom stora skivor att bjuda dina gäster på. Omelettrullen går fint att förbereda dagen för festen, brunchen eller varför inte servera den på påsk- eller midsommarbuffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt spenat, salt och peppar.
  3. Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och släta ut det i en stor ugnsform, ca 40 x 25 cm (pappret ligger kvar bättre då). Pensla med olja. Häll i äggsmeten.
  4. Grädda omeletten i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den har stannat. Ta ut och låt svalna på papperet. 
  5. Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper så spenatsidan kommer nedåt. Dra försiktigt bort det översta papperet. 
  6. Skala räkorna och hacka dem grovt. Skiva salladslöken tunt.
  7. Bred färskosten i ett tunt lager över omeletten. Strö över räkor, salladslök, dill och peppar. Rulla ihop. Förvara övertäckt i kylen.
  8. Skär upp omeletten i skivor vid servering.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri mjölk och färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri mjölk- och färskostersättning.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 ägg
  • 2 dl mjölk (3 %)
  • 2 dl finhackad babyspenat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • rapsolja
  • 500 g frysta tinade räkor (med skal)
  • 4 salladslökar
  • 3/4 dl färskost (gärna ört & pepparrot)
  • 1 dl finskuren dill

Näringsvärde
Per portion

Energi 859 kJ / 205 kCal