Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Fräs med havsgrönsaker, brynt smör, dill och pepparrot

Släng ner de sköljda algerna i stekpannan och stek dem i brynt smör tillsammans med lök. Vänd ner dill och babyspenat. Strö över pepparrot och garnera med kokta ägg och handskalade räkor.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem kalla, skala och skär dem i klyftor.
  2. Låt räkorna rinna av i ett durkslag.
  3. Skala och skiva löken tunt. Hacka dillen grovt. Skala och riv pepparroten.
  4. Bryn smöret i en het stekpanna tills det är brunt och har en nötig doft. Tillsätt algerna och löken, fräs hastigt under omrörning.
  5. Dra av från värmen och vänd ner dillen och spenaten, smaka av med peppar och eventuellt salt. 
  6. Lägg upp fräset på tallrikar, strö över pepparrot och garnera med ägg och räkor.

För alla

Fri från gluten. Rätten innehåller ägg
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör/matfett eller olja.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 ägg
  • 1 förp handskalade räkor (à 480 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 kruka dill
  • 1 msk riven färsk pepparrot
  • 50 g smör
  • 100 g glasört (eller 60 g saltört eller 40 g havslilja)
  • 65 g babyspenat
  • svartpeppar och ev salt
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1070 kJ / 256 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept