Räk- och västerbottencrêpe
Denna ljuvliga räk- och västerbottencrêpe passar perfekt till förrätt på festen. Fyllningen av kokt potatis, ägg, ost och räkor får en fin citrussmak innan den breds ut på crêpes och ugnsgratineras. Duka fram med brynt smör, gräslök och sallad.
Ingredienser
4 portioner
Crêpe
1 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin
Fyllning
1 kokt potatis
1 kokt ägg
2 dl riven Västerbottensost
250 g skalade räkor
det rivna skalet från 1 citron
1/2 krm svartpeppar
Till servering
1 knippe gräslök
50 g smör eller margarin
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lite över min nivå, trodde att smöret skulle vara i crepesmeten eftersom det inte framgick något annat. Mycket gott dock, rekommenderas starkt om man redan tycker att det är lätt att göra pannkakor.
Niclas
2020-06-03Hej Niclas! Tack för din kommentar. Nu har vi uppdaterat receptet så det ska bli tydligare att följa. Hoppas du ger dig på att laga dessa igen, övning ger färdighet. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-06-04Njut dessa crêpe med det vita vinet Raimat 2004. Då blir det fest!
Helen
2005-10-13