Räk- och västerbottencrêpe

59
2
Räk- och västerbottencrêpe

Denna ljuvliga räk- och västerbottencrêpe passar perfekt till förrätt på festen. Fyllningen av kokt potatis, ägg, ost och räkor får en fin citrussmak innan den breds ut på crêpes och ugnsgratineras. Duka fram med brynt smör, gräslök och sallad.

Räk- och västerbottencrêpe

Ingredienser

4 portioner

Crêpe

1 ägg
3 dl mjölk
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
2 msk smör eller margarin

Fyllning

1 kokt potatis
1 kokt ägg
2 dl riven Västerbottensost
250 g skalade räkor
det rivna skalet från 1 citron
1/2 krm svartpeppar

Till servering

1 knippe gräslök
50 g smör eller margarin
sallad

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentarer

Niclas

2020-06-03

Lite över min nivå, trodde att smöret skulle vara i crepesmeten eftersom det inte framgick något annat. Mycket gott dock, rekommenderas starkt om man redan tycker att det är lätt att göra pannkakor.

Redaktionen ICAse

2020-06-04

Hej Niclas! Tack för din kommentar. Nu har vi uppdaterat receptet så det ska bli tydligare att följa. Hoppas du ger dig på att laga dessa igen, övning ger färdighet. Lycka till. Hälsningar Ulrika

Helen

2005-10-13

Njut dessa crêpe med det vita vinet Raimat 2004. Då blir det fest!