Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Räk- och västerbottencrêpe

Denna ljuvliga räk- och västerbottencrêpe passar perfekt till förrätt på festen. Fyllningen av kokt potatis, ägg, ost och räkor får en fin citrussmak innan den breds ut på crêpes och ugnsgratineras. Duka fram med brynt smör, gräslök och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Crêpe: Sätt ugnen på 175°C. Vispa ihop crêpesmeten. Låt den stå en stund så att den sväller.
  2. Fyllning: Tärna den kokta potatisen och ägget. Blanda med osten och räkorna. Smaksätt med citronskal och svartpeppar.
  3. Grädda tunna crêpes i matfettet i en stekpanna. Fördela fyllningen och rulla ihop dem. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Sätt in formen ugnen på 225°C, 7-8 min.
  4. Skölj och skär gräslöken. Bryn i matfettet i en kastrull. Servera crêpsen med brynt smör, gräslök och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
Crêpe
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk salt
  • 2 msk smör eller margarin
Fyllning
  • 1 kokt potatis
  • 1 kokt ägg
  • 2 dl riven Västerbottensost
  • 250 g skalade räkor
  • det rivna skalet från 1 citron
  • 1/2 krm svartpeppar
  • 1 knippe gräslök
  • 50 g smör eller margarin
Lägg till i inköpslistan