Räkomelett

En ljuvlig omelett med räkstuvning och Västerbottensost. Perfekt som matig lunch eller lättare middag. Medan omeletten gräddas kokar du ihop räkstuvningen i en kastrull och häller den sedan över omeletten. Servera gärna nylagad med en krispig sallad.

Ingredienser
4 portioner
Omelett
6 ägg
2 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
Räkstuvning
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 krm paprikapulver
2 msk majsstärkelse
1 dl riven Västerbottensost
1/2 kruka dill
200 g stora, skalade räkor
1/2 förp babyspenat (à 65 g)
salt
Till servering
sallad
Gör så här
00:20:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1843 KJ / 439 kCal
Fett30 g
Salt1.98 g
Kolhydrater12 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
15 stHade jätteräkor i lag, väl torkade. Omeletten blev okej, men stuvningen för lös .
Thomas
Underbar omelett, på min tid
Lillebil
Bästa räkomelett receptet, enkelt och smart !
Leif
Om man tar en skvätt grädde i omeletten istället för mjölk så blir den fastare i konsistensen. Likaså gjorde jag en bottenredning med mjöl till stuvningen, allt blev jättegott!
Anna
Jättegott!
Annika
God smak, men jag gjorde misstaget att använda potatismjöl istället för majsstärkelse så det blev lite som räkklister. Nästa gång kör jag vanlig bottenredning med mjöl så blir det toppen!
Sara
Nämen HALLÅ! Ni har ju glömt att man måste ha lite vetemjöl i ugnsomeletten. Jag har inte lagat rätten ännu men ser direkt att det saknas. Gör om receptet! Mvh Håkan
Håkan
Nä, verkligen inte. sämsta receptet hitintills från ICA. alldeles för lös i konsistensen av räkstuvningen, något saknas! vänligen provlaga era recept före publicering. jag kommer inte lita på era recept bedömning i framtiden om det inte ändras!
Bo
Ingen bra konsistens. Söligt..
Ronak
Enkelt gott och en nostalgikick från 60-talet
Christina