Räkcurry med ris

I det här receptet bjuds det på räkcurry med ris. En god maträtt som passar alla dagar i veckan. Du gör räkcurryn på kokosmjölk, räkor, curry och pressad vitlök. Härligt gröna sockerärter och majs sätter ytterligare smak på rätten innan den är redo att serveras med nykokt ris.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2017

Gör så här
00:04:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2349 KJ / 562 kCal
Fett26 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein26 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Kommentarer
9 stFräscht och gott. Skippade sockerärtorna.
Peter
Följde tipsen med mer curry och kycklingbuljong. Blev gott.
Karin
Hade varit bättre med frysta skalade räkor med mer stuns. Det blev lite smaklöst och dessutom inget tuggmotstånd.
Cecilia
La till en kycklingbuljongtärning och en rågad tsk sambal plus mer curry. Serverade grytan separat, med räkorna i en skål och kycklingfilé stekt i bitar i en annan. Mycket uppskattat härhemma!
Carola
Mkt bra vardagsrätt som alla gillade! Enkel och snabb! Behövs lite mer curry än vad receptet säger.
Sara evira
Otroligt enkel, snabb och god! Hade i extra curry samt lite cayennepeppar
Amanda
Enkel att laga, men tråkig.
Niklas
Gott men ta mera curry
Rolf
Högsta betyg från alla i familjen! God, snabblagad och få ingredienser. Tillsatte 1,5dl kokosdryck för att få ännu mer sås, kryddade då lite extra.
Jennie