Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Räkröra på tortillabröd med avocadopotatis

Matigt och färgsprakande recept med fräscha ingredienser som räkor, avokado, tomat, crème fraiche, majs, bakpotatis och tortillabröd. Passar perfekt till middag, lunch eller picnick ute i det gröna. Låt gärna barnen vara med och hjälpa till i köket!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2014
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär potatisen i jämnstora tärningar. Koka dem i saltat vatten i en kastrull tills de är mjuka.
  2. Låt räkorna rinna av i ett durkslag. Dela och skär tomaterna i mindre bitar. Skala och hacka löken. Blanda löken med tomater och räkor.
  3. Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur den med en sked. Mosa avokadon med en gaffel. Blanda avokadon med crème fraiche, salt och peppar. Vänd ner de avrunna potatistärningarna när det är färdigkokta.
  4. Häll av spadet från majsen och lägg den i en skål.
  5. Servera räkröran på tortillabröden med avokadopotatis och majs.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Gör glutenfri: använd lämpligt glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 bakpotatisar
  • 580 g räkor i lake
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • 2 avokado
  • 1 dl crème fraiche
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 340 g majskorn
  • 8 tortillabröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2756 kJ / 659 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer