Fiskgryta med tomat och räkor
Torsk, räkor och potatis är huvudingredienserna i den här goda grytan, men vad vore dessa utan grädde, lök, morötter, fiskbuljong och tomater? Addera också passerade tomater och gräslök, och vi tror att vi har en vinnare.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022
Ingredienser
4 portioner
600 g potatis
1/2 gul lök
2 morötter
1 tsk olja
2 1/2 dl vispgrädde
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
375 g torskfilé
360 g räkor i lake
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2106 KJ / 502 kCal
Fett24 g
Salt3 g
Kolhydrater37 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Super gott! Jag tillsatte också lite vitt vin och vitlök, passade perfekt
Pia
2024-02-13Kokade lite längre + chiliflakes. Gott
Ulla
2023-11-15Fantastisk enkel bjud rätt.Snabblagat! Harriet
Harriet
2023-11-12