Fiskgryta med tomat och räkor

6
2
Fiskgryta med tomat och räkor

Torsk, räkor och potatis är huvudingredienserna i den här goda grytan, men vad vore dessa utan grädde, lök, morötter, fiskbuljong och tomater? Addera också passerade tomater och gräslök, och vi tror att vi har en vinnare.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2022

Fiskgryta med tomat och räkor

Ingredienser

4 portioner
600 g potatis
1/2 gul lök
2 morötter
1 tsk olja
2 1/2 dl vispgrädde
500 g passerade tomater
5 dl fiskbuljong (vatten och tärning eller fond)
salt
peppar
250 g körsbärstomater
1/2 förp färsk gräslök (à 20 g)
375 g torskfilé
360 g räkor i lake

För alla

Kontrollera noga innehållet i buljongen.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Frida

2022-06-07

Ingen höjdare smakade som potatisen var okokt

Carl

2022-05-26

Super gott och enkelt! La till 2 vitlöksklyftor och använde 2 buljongtärningar till 5 dl vatten. Vet inte hur stor skillnad de ändringarna gör till grundrecept men blev såsen blev väldigt smakfull.

Näringsvärde per portion

Energi 2106 KJ / 502 kCal
Fett 24 g
Salt 3 g
Kolhydrater 37 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden