Räkor i krämig tomatsås och sojabönor
Att man äter räkor på fredag, ja det är sen gammalt! Här görs såsen på grädde, pastasås och sojabönor och de får sällskap av räkorna precis innan koktiden är klar. Du vill inte låta räkorna ligga i för länge, då blir de sega! Servera den krämiga såsen till kokt ris, och toppa med härligt pepprig ruccola. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019
Ingredienser
4 portioner
4 port ris eller annat gryn
580 g räkor i lake
2 dl vispgrädde
390 g pastasås med chili
250 g frysta sojabönor
salt
65 g rucola
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2518 KJ / 602 kCal
Fett27 g
Salt4 g
Kolhydrater55 g
Protein31 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Jag tyckte det var gott. Jag är inte kräsen vad jag har i matlåda och jag tyckte det gick utmärkt att värma på men det är ingen mat jag kände att jag kan käka flera dagar irad, blev lite trött på smaken.
Victoria marie
2020-06-16Nej det här var inget jag gör igen. Jag är inte kräsen och inte min sambo heller men det här kastade vi faktiskt, vilket aldrig händer annars..
Therése
2019-05-27