Räkor i krämig tomatsås och sojabönor

3
2
Räkor i krämig tomatsås och sojabönor

Att man äter räkor på fredag, ja det är sen gammalt! Här görs såsen på grädde, pastasås och sojabönor och de får sällskap av räkorna precis innan koktiden är klar. Du vill inte låta räkorna ligga i för länge, då blir de sega! Servera den krämiga såsen till kokt ris, och toppa med härligt pepprig ruccola. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 21 2019

Räkor i krämig tomatsås och sojabönor

Ingredienser

4 portioner
4
port ris eller annat gryn
580 g
räkor i lake
2 dl
vispgrädde
390 g
pastasås med chili
250 g
frysta sojabönor
-
salt
65 g
rucola

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Gör så här

Tips

Smaksätt gärna såsen med curry och pressad vitlök.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Victoria marie

2020-06-16

Jag tyckte det var gott. Jag är inte kräsen vad jag har i matlåda och jag tyckte det gick utmärkt att värma på men det är ingen mat jag kände att jag kan käka flera dagar irad, blev lite trött på smaken.

Therése

2019-05-27

Nej det här var inget jag gör igen. Jag är inte kräsen och inte min sambo heller men det här kastade vi faktiskt, vilket aldrig händer annars..

Näringsvärde per portion

Energi 2518 KJ / 602 kCal
Fett 27 g
Salt 4 g
Kolhydrater 55 g
Protein 31 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept