Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Räkor i krämig tomatsås och sojabönor

Att man äter räkor på fredag, ja det är sen gammalt! Här görs såsen på grädde, pastasås och sojabönor och de får sällskap av räkorna precis innan koktiden är klar. Du vill inte låta räkorna ligga i för länge, då blir de sega! Servera den krämiga såsen till kokt ris, och toppa med härligt pepprig ruccola. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 21, 2019
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Häll av räkorna i en sil.
  3. Koka upp grädde och pastasås med sojabönorna och låt bönorna tina och bli varma. Smaka av med salt.
  4. Tillsätt räkorna i såsen och låt de bli varma. Koka inte såsen, då blir räkorna sega.
  5. Servera räksåsen med ris och ruccola.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt gärna såsen med curry och pressad vitlök.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port ris eller annat gryn
  • 580 g räkor i lake
  • 2 dl vispgrädde
  • 390 g pastasås med chili
  • 250 g frysta sojabönor
  • salt
  • 65 g ruccola
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2518 kJ / 602 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer