Räkcurry med pasta

17
1
Räkcurry med pasta

Gul curry är både gott att äta och tillför fin färg till vilken rätt som helst! Här är det såsen som får den gyllene färgen, med smaker från curryn och även saffran och tomat (för extra guldig färg)! Räkorna vänds ner bara så länge så de precis blir uppvärmda, och du äter sedan såsen med pasta och härliga körsbärstomater.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020

Räkcurry med pasta

Ingredienser

4 portioner
4
port pasta (gärna lumaconi)
150 g
sockerärtor
2 dl
crème fraiche saffran och tomat
400 g
frysta skalade räkor
250 g
körsbärstomater

Att ha hemma

2 tsk
curry
1 dl
mjölk
1 msk
majsstärkelse
-
salt
-
peppar

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Under 30 minuter

Gör så här

Tips

Fräs en hackad lök (för 4 port) tillsammans med curryn och häll på grädden.

Vad tyckte du om receptet?

17

Kommentar

Linnéa

3/18/2020

Wow! Denna blev n stor hit här hemma. 5/5 poäng

Näringsvärde per portion

Energi 2098 KJ / 502 kCal
Fett 15 g
Salt 3 g
Kolhydrater 60 g
Protein 30 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept