UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Räkcurry med pasta

Gul curry är både gott att äta och tillför fin färg till vilken rätt som helst! Här är det såsen som får den gyllene färgen, med smaker från curryn och även saffran och tomat (för extra guldig färg)! Räkorna vänds ner bara så länge så de precis blir uppvärmda, och du äter sedan såsen med pasta och härliga körsbärstomater.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 23, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka sockerärtorna tillsammans med pastan när det återstår ca 2 minuter av pastans koktid.
  3. Blanda crème fraiche, curry, mjölk och majsstärkelse och häll i en stekpanna. Låt koka upp.
  4. Vänd ner räkorna och låt de tina och bli varma i såsen (koka ej, då blir räkorna sega). Smaka av med salt och peppar.
  5. Dela tomaterna och vänd ner i räksåsen eller servera vid sidan av pastan.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.

Tips

Fräs en hackad lök (för 4 port) tillsammans med curryn och häll på grädden.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta (gärna lumaconi)
  • 150 g sockerärtor
  • 2 dl crème fraiche saffran och tomat
  • 400 g frysta skalade räkor
  • 250 g körsbärstomater
Att ha hemma
  • 2 tsk curry
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk majsstärkelse
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 2098 kJ / 502 kCal

Klimatguide

0,5 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept