Räkcurry med pasta
Gul curry är både gott att äta och tillför fin färg till vilken rätt som helst! Här är det såsen som får den gyllene färgen, med smaker från curryn och även saffran och tomat (för extra guldig färg)! Räkorna vänds ner bara så länge så de precis blir uppvärmda, och du äter sedan såsen med pasta och härliga körsbärstomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 23 2020
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta (gärna lumaconi)
150 g sockerärtor
2 dl crème fraiche saffran och tomat
400 g frysta skalade räkor
250 g körsbärstomater
Att ha hemma
2 tsk curry
1 dl mjölk
1 msk majsstärkelse
salt
peppar
För alla
Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: välj glutenfri pasta.
Gör äggfri: välj äggfri pasta.
Gör så här
Tips
Fräs en hackad lök (för 4 port) tillsammans med curryn och häll på grädden.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2098 KJ / 502 kCal
Fett15 g
Salt3 g
Kolhydrater60 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Wow! Denna blev n stor hit här hemma. 5/5 poäng
Linnéa
2020-03-18