UNDER 30 MIN | Enkel 15 min i köket

Räkgryta med sockerärtor

En räkgryta går snabbt att laga då räkorna faktiskt inte får koka, för då blir de sega! Här är basen i grytan pastasås, grädde och krispiga sockerärtor. Ät grytan tillsammans med nykokt ris och avsluta med några varv med pepparkvarnen innan servering.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 31, 2020
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Koka upp grädde, pastasås och de frysta sockerärtorna. Tillsätt de frysta räkorna och värm så att räkorna tinar och blir varma (koka inte då blir räkorna sega). Smaka av med salt och peppar.
  3. Servera riset med räkgrytan.

För alla

Fri från ägg. 
Gör glutenfri: välj ris eller annat glutenfritt gryn.
Gör laktosfri: välj laktosfri matlagningsgrädde. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut matlagningsgrädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.

Tips

Smaksätt grytan med cayennepeppar.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 390 g pastasås med tomat & vitlök
  • 200 g frysta sockerärtor
  • 400 g frysta skalade räkor
Att ha hemma
  • 4 port ris eller annat gryn
  • salt
  • peppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 1730 kJ / 413 kCal

Klimatguide

1,4 - 2,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept