Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

7
1
Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

En fräsch sallad som med fördel äts ute i sommarvärmen! De salta och kalla räkorna passar superbra ihop med kokt potatis, rödlök, ägg och hemmagjord Rhode Islandsås. Som om detta inte var tillräckligt, så strö gärna lite färsk dill över. Smaklig spis!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner

Sallad

1/2
ask små gröna ärtor (à 250 g)
900 g
fast potatis
4
ägg
1
förp räkor i lake (à 580 g)
1/2
rödlök
1/2
isbergssallad
1/2
ask färsk dill (à 20 g)

Rhode Islandsås

2 dl
lätt crème fraiche
1/2 dl
chilisås eller ketchup
1 tsk
senap
-
salt
-
peppar

För alla


Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Gör så här

Tips

Det är gott att ringla lite olja och vinäger över salladen även om man har Rhode Islandsåsen.

Vad tyckte du om receptet?

7

Kommentar

Maria

2020-03-12

Jätte god och är bra att ha på picknick!👍😊

Näringsvärde per portion

Energi 2324 KJ / 555 kCal
Fett 25 g
Salt 3.28 g
Kolhydrater 48 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept