Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat
1
Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

En fräsch sallad som med fördel äts ute i sommarvärmen! De salta och kalla räkorna passar superbra ihop med kokt potatis, rödlök, ägg och hemmagjord Rhode Islandsås. Som om detta inte var tillräckligt, så strö gärna lite färsk dill över. Smaklig spis!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018

Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner

Sallad

1/2 ask små gröna ärtor (à 250 g)
900 g fast potatis
4 ägg
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1/2 rödlök
1/2 isbergssallad
1/2 ask färsk dill (à 20 g)

Rhode Islandsås

2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 tsk senap
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
8 personer har röstat

Kommentar

Jätte god och är bra att ha på picknick!👍😊

Maria

2020-03-12

Näringsvärde per portion

Energi2324 KJ / 555 kCal
Fett25 g
Salt3.28 g
Kolhydrater48 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Räksallad med ägg och Rhode Islandsås
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Pasta med räkor och citronsås
Betyg 3.7 av 5.
54 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Smörgåstårta på tunnbröd med räkor
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Räkpaj med ost och dill
Betyg 3.8 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga