Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås

En fräsch sallad som med fördel äts ute i sommarvärmen! De salta och kalla räkorna passar superbra ihop med kokt potatis, rödlök, ägg och hemmagjord Rhode Islandsås. Som om detta inte var tillräckligt, så strö gärna lite färsk dill över. Smaklig spis!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 25, 2018
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Tina ärterna.
  2. Skala, dela och koka potatisen.
  3. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och skär äggen i halvor.
  4. Låt räkorna rinna av ordentligt i ett durkslag.
  5. Skala och skiva löken. Skär salladen i bitar. Hacka dillen.
  6. Blanda potatisen med ärter, lök och sallad på ett fat eller i en skål, krydda eventuellt med salt och peppar. Lägg på räkorna och toppa med dillen. Lägg äggen runtom.
  7. Rhode Islandsås: Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  8. Servera salladen med såsen.

För alla


Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: uteslut äggen.

Tips

Det är gott att ringla lite olja och vinäger över salladen även om man har Rhode Islandsåsen.

Ingredienser

Portioner: 4
Sallad
  • 1/2 ask små gröna ärter (à 250 g)
  • 900 g fast potatis
  • 4 ägg
  • 1 förp räkor i lake (à 580 g)
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 isbergssallad
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
Rhode Islandsås
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl chilisås eller ketchup
  • 1 tsk senap
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2324 kJ / 555 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept