Räk- och äggsallad med Rhode Islandsås
En fräsch sallad som med fördel äts ute i sommarvärmen! De salta och kalla räkorna passar superbra ihop med kokt potatis, rödlök, ägg och hemmagjord Rhode Islandsås. Som om detta inte var tillräckligt, så strö gärna lite färsk dill över. Smaklig spis!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2018
Ingredienser
4 portioner
Sallad
1/2 ask små gröna ärtor (à 250 g)
900 g fast potatis
4 ägg
1 förp räkor i lake (à 580 g)
1/2 rödlök
1/2 isbergssallad
1/2 ask färsk dill (à 20 g)
Rhode Islandsås
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 tsk senap
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2324 KJ / 555 kCal
Fett25 g
Salt3.28 g
Kolhydrater48 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
Jätte god och är bra att ha på picknick!👍😊
Maria
2020-03-12