Ciabatta med skagenröra | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ciabatta med skagenröra

Ciabatta med skagenröra är en läcker smörgås som antingen kan serveras som ensamrätt eller som förrätt till en lättare huvudrätt. Räkor, rödlök och crème fraiche ger en somrig känsla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda bröden enligt förpackningens anvisningar. Låt dem svalna.
  2. Häll av lagen från räkorna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda räkor, lök, crème fraich, majonnäs, dill, pepparrot och pressad citron. Smaka av med kajennpappar och salt.
  3. Dela ciabattabröden på mitten och fyll dem med isbergssallad och räkröra. Servera de fyllda ciabattabröden direkt.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st ciabattabröd (grädda hemma)
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1 medelstor rödlök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • strimlad isbergssallad
Lägg till i inköpslistan