Hoppa till sidans innehåll
UNDER 30 MIN | Medel

Ciabatta med skagenröra

Ciabatta med skagenröra är en läcker smörgås som antingen kan serveras som ensamrätt eller som förrätt till en lättare huvudrätt. Räkor, rödlök och crème fraiche ger en somrig känsla.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Grädda bröden enligt förpackningens anvisningar. Låt svalna.
  2. Häll av lagen från räkorna. Skala och finhacka rödlöken. Blanda räkor, lök, crème fraiche, majonnäs, dill, pepparrot och pressad citron. Smaka av med kajennpappar och salt.
  3. Dela ciabattabröden på mitten och fyll dem med isbergssallad och räkröra. Servera de fyllda ciabattabröden direkt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 st ciabattabröd (grädda hemma)
  • 1 burk räkor i lake (à 360 g)
  • 1 medelstor rödlök
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl lättmajonnäs
  • 3 msk hackad dill
  • 1 msk riven pepparrot
  • 1 msk pressad citron
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 1 krm salt
  • strimlad isbergssallad

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1967 kJ / 470 kCal