Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Avokado med räkröra

Denna ljuvliga och lite somriga rätt innehåller läckra ingredienser som avokado, ägg, skalade räkor, tomater, sallad, crème fraiche, citron och färsk dill. Avokado med räkröra svänger du ihop på mindre än 30 minuter och serverar tillsammans med supergoda hällakakor.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 22, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina räkorna och låt dem rinna av i en sil.
  2. Koka äggen 9 minuter. Spola dem i kallt vatten en stund. Skala och skär dem i klyftor.
  3. Dela och kärna ur avokadorna, gröp ur köttet med en storsked och skiva det. Salta och peppra.
  4. Hacka dillen. Skiva tomaterna. Skär salladen i bitar och sköljden och låt vattnet rinna av väl.
  5. Riv skalet av citronen och blanda det med crème fraiche, räkoroch dill. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera räkröran med ägg, avokado, tomater och sallad på bröden.

För alla

Rätten innehåller ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g skalade räkor
  • 4 ägg
  • 2 avokado
  • salt och peppar
  • 1/2 ask färsk dill (à 20 g)
  • 2 tomater
  • 1/2 isbergssallad
  • 1 citron
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 4 hälla kakor
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2171 kJ / 520 kCal