Räksallad med ägg och Rhode Islandsås

30
3
Räksallad med ägg och Rhode Islandsås

En enkel och mättande räksallad med ägg och en smakrik Rhode Islandsås står på middagsmenyn idag. Äggen kokas i 8 minuter och när de är klara spolas de kalla och skärs i halvor. Blanda potatis med ärter, lök och sallad, lägg på räkorna, toppa med dill och lägg äggen runt om. Vips så är det klart!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Räksallad med ägg och Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner

Räksallad

1/2 ask små ärtor (à 250 g)
900 g fast potatis
4 ägg
580 g räkor i lake
1/2 rödlök
1/2 isbergssallad
1/2 ask dill (à 20 g)

Rhode Islandsås

2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
salt och peppar

För alla

Rätten är fri från gluten men innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Det är gott att ringla lite olja och vinäger över salladen även om man har Rhode Islandsåsen.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

30

Kommentarer

Hjördis

2020-03-23

Gott när man vill äta lite lättare mat.

Tommy

2017-09-12

Jaså du Marianne.g"ditt goda recept"

Marianne

2015-07-16

Det är säkert okey men min Rhode Islandssås är mycket bättre än er.

Näringsvärde per portion

Energi 2309 KJ / 552 kCal
Fett 25 g
Salt 3.27 g
Kolhydrater 47 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden