Räksallad med ägg och Rhode Islandsås
En enkel och mättande räksallad med ägg och en smakrik Rhode Islandsås står på middagsmenyn idag. Äggen kokas i 8 minuter och när de är klara spolas de kalla och skärs i halvor. Blanda potatis med ärter, lök och sallad, lägg på räkorna, toppa med dill och lägg äggen runt om. Vips så är det klart!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015
Ingredienser
4 portioner
Räksallad
1/2 ask små ärtor (à 250 g)
900 g fast potatis
4 ägg
580 g räkor i lake
1/2 rödlök
1/2 isbergssallad
1/2 ask dill (à 20 g)
Rhode Islandsås
2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett25 g
Salt3.27 g
Kolhydrater47 g
Protein32 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott när man vill äta lite lättare mat.
Hjördis
2020-03-23Jaså du Marianne.g"ditt goda recept"
Tommy
2017-09-12Det är säkert okey men min Rhode Islandssås är mycket bättre än er.
Marianne
2015-07-16