Räksallad med ägg och Rhode Islandsås

Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
3
Räksallad med ägg och Rhode Islandsås

En enkel och mättande räksallad med ägg och en smakrik Rhode Islandsås står på middagsmenyn idag. Äggen kokas i 8 minuter och när de är klara spolas de kalla och skärs i halvor. Blanda potatis med ärter, lök och sallad, lägg på räkorna, toppa med dill och lägg äggen runt om. Vips så är det klart!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 25 2015

Räksallad med ägg och Rhode Islandsås

Ingredienser

4 portioner

Räksallad

1/2 ask små ärtor (à 250 g)
900 g fast potatis
4 ägg
580 g räkor i lake
1/2 rödlök
1/2 isbergssallad
1/2 ask dill (à 20 g)

Rhode Islandsås

2 dl crème fraiche
1/2 dl chilisås eller ketchup
1 msk senap
salt
peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat

Kommentarer

Gott när man vill äta lite lättare mat.

Hjördis

2020-03-23

Jaså du Marianne.g"ditt goda recept"

Tommy

2017-09-12

Det är säkert okey men min Rhode Islandssås är mycket bättre än er.

Marianne

2015-07-16

Näringsvärde per portion

Energi2309 KJ / 552 kCal
Fett25 g
Salt3.27 g
Kolhydrater47 g
Protein32 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Under 45 min att tillaga
Soppa på gröna ärtor med räkor
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Krämig ärtpasta med räkor
Betyg 3 av 5.
88 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grönärtspasta med räkor
Betyg 3.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnbrödswrap med räkor och kikärtsstomp
Betyg 3.7 av 5.
29 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kokosris med chiliräkor
Betyg 3.6 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga