Krämig ärtpasta med räkor
Njut av en krämig pasta med ärtkräm och räkor. Gröna ärter, pressad vitlök och grädde mixas till en härlig slät kräm. Några droppar citronsaft förhöjer smaken i ärtkrämen innan den blandas med pastan. Tillsammans med räkor smaksatta med bland annat persilja är detta en förtrollande god måltid.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2016
Ingredienser
4 portioner
4 port spaghetti
1/2 blomkålshuvud
250 g gröna ärtor
2 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 citron
salt
peppar
1/2 kruka persilja
1 rödlök
1 burk räkor i lake (à 580 g)
1 tsk olivolja
65 g röd mangold
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2455 KJ / 587 kCal
Fett23 g
Salt4.3 g
Kolhydrater59 g
Protein30 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer